Хаосът с електронните винетки вече е пълен

0
В голяма част от обектите машините изобщо не работят, а в друга – нямат връзка с централния сървър, като проблемът е в цялата страна
В голяма част от обектите машините изобщо не работят, а в друга – нямат връзка с централния сървър, като проблемът е в цялата страна Снимка: БТА

Макар, че вчера шефът на АПИ инж. Светослав Глосов да обяви в национален ефир, че проблем със системата няма, а само няколко дребни грешки, днес хаосът с електронните винетки е вече пълен.

В почти всички търговски обекти, в които трябваше да заработят още от вчера терминали за закупуване на електронна винетка, това и до момента не може да се случи. В голяма част от обектите машините изобщо не работят, а в друга – нямат връзка с централния сървър, като проблемът е в цялата страна.

Така „дребните грешки” се превръщат в огромен проблем за всички водачи, които не ползват интернет или мобилното приложение на БГ-Тол. Още по-притеснително се оказва мълчанието на Националното тол управление. За всички граждани днес структурата остана буквално недостъпна, като през целия ден на националният номер 0700 10 876 или никой не отговаряше, или автоматично връзката прекъсваше със записано предварително съобщение, пише Марица.

Центърът за обслужване на клиенти на АПИ обясниха, че в действителност има проблем в системата за електонни винетки, породен от включването на терминалите към сървърите на БГ-Тол, поради което работещи терминали към момента има единствено в магазините на един от мобилните оператори. Все още няма официално становище или каквато и да е информация от Националното тол управление, защото на практика няма никаква връзка с агенцията. Освен в Пловдив и областта, научихме, че и в София, Варна и редица други големи градове терминалите са напълно неработещи и стотици българи пътуват днес без валидни винетки.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари