Отложиха делото за жестокото убийство на Ери Пехливанян

2
Насроченото за днес, 21 декември, дело за убийството на аптекарката Ери Пехливанян, е отсрочено за 23 януари 2023 година поради заболяване на съдията докладчик
Насроченото за днес, 21 декември, дело за убийството на аптекарката Ери Пехливанян, е отсрочено за 23 януари 2023 година поради заболяване на съдията докладчик Снимка: БТА / Архив

Насроченото за днес, 21 декември, дело за убийството на аптекарката Ери Пехливанян, е отсрочено за 23 януари 2023 година поради заболяване на съдията докладчик

Това съобщиха от Русенския окръжен съд. Припомняме, че на 21 ноември тази година делото бе отложено още при разпоредителното заседание заради съдебен заседател.

Двамата обвиняеми Михаил Михов и Гарабед Веринян ще отговарят пред съда по три обвинения - отвличане, извършено от две лица, от лице, което се представя за лице от състава на МВР и с користна цел; грабеж на пари на обща стойност 65 000 лева, извършен чрез използване на сила, като отнетата сума е в големи размери и за убийство, извършено с цел да бъдат прикрити другите две престъпления – отвличането и грабежа на пострадалото лице. По обвинението за умишлено убийство законът предвижда най-тежките наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. По обвинението за грабеж на сумата от 65 000 лева е предвидено и наказание конфискация на имуществото.

До престъплението, извършено на 11 януари 2022 година, се е стигнало, след като 56-годишната Еранухи Пехливанян е била следена от около месец. Двамата извършители са знаели, че носи със себе си големи суми пари в брой. Михаил Михов я е причакал пред автомобила ѝ, като се е представил за полицай. Отнел със сила 20 000 лева, поставил ѝ белезници, след което прехвърлил жената в колата на съучастника си Гарабед Веринян. Двамата са я отвели до дома ѝ, където са задигнали още 45 000 лева. Впоследствие решили да я убият, за да не ги разпознаят. Няколко дни по-късно двамата са арестувани от полицията.

На досъдебното производство са разпитани 10 свидетели, назначени са 25 експертизи и са изискани и получени множество справки. Проведени са претърсвания, огледи, очни ставки и др. От обвиняемите са иззети мобилни телефони, пари в брой, автомобил, дрехи, инструменти, документи и други.

По искане на Окръжна прокуратура - Русе са наложени обезпечителни мерки на цялото имущество на двамата обвиняеми – запор на леки автомобили, запор на банкови сметки и възбрана на недвижими имоти.

Двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ от 17 януари 2022 година и са приведени от наблюдаващия прокурор в затвора в Белене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари