Чавдар е успял да прикрие истинската причина за смъртта на първата си жертва

0
Бояджиев е удушил 22-годишната Мариела Сиракова след като е поискала дете от него
Бояджиев е удушил 22-годишната Мариела Сиракова след като е поискала дете от него Снимка: Фейсбук

Низ от пропуски на полиция, съдебен лекар и съдия водят до превръщането на 34-годишния мъж в сериен убиец

На 06 април 2022 г. Чавдар Бояджиев, който в събота бе обвинен за двойното убийство на Яна Велинова и Иво Колев, е убил друга жена – това е 22-годишната Мариела Сиракова. Двамата се познавал от няколко месеца, имали интимна връзка.

Във фаталния ден миналата година двамата били в дома на Чавдар в с. Лозен, където правили секс, който завършил фатално за жената. 16 месеца след смъртта ѝ става ясна и истинската причина за смъртта на Мариела. Жената искала дете от партньора си, което го вбесило. Бояджиев приложил хватка от джудото и удушил момичето. Мотивът – мъжът имал и друга връзка с жена от столичния квартал „Лозенец“, която не искал да разваля заради интимната си партньорка. Към днешна дата двамата са разделени, разказва вестник "Труд".

След като осъзнал какво е направил, Чавдар се обадил на своя приятел Иво Колев. Двамата се видели на езерото „Панчарево“, където ги чакала и Яна Велинова и друга нейна приятелка. Бояджиев разказал на тримата, че приятелката му е мъртва. Не признал, че сам я убил. Иво Колев предложил да скрият трупа на мъртвото момиче, но двете жени предложили Чавдар да се предаде на полицията, вместо да се укрива. Групата се преместила в Лозен, Бояджиев се прибрал в дома си, сложил кучешка каишка на мъртвата Мариела и се обадил на телефон 112. През това време Велинова и второто момиче наблюдавали от улицата пристигането на полицията и Бърза помощ. Пред полицаите Чавдар Бояджиев обяснил, че приятелката му се задушила на кожената каишка. Така истината за умишлената смърт е прикрита.

Всички тези самопризнания прави самият Чавдар Бояджиев, но едва след задържането му преди ден по пътя между Бургас и Айтос и след като е убил Яна и Иво. Полицаите бързо влизат в следите му след извършеното двойно убийство, именно, защото установяват, че той е поддържал връзка с жертвите от Лозен.

Мащабната работа на софийската полиция сега контрастира на действията, които са предприети преди година и четири месеца. През април миналата година Софийска районна прокуратура обвинява Бояджиев за непредумишлено убийство, което се наказва със затвор до 5 години, защото такива са събраните доказателства. Тогава полицията изобщо не проверява твърденията на Бояджиев, че е ходил сам до Панчарево, както и че е ходил до езерото с автомобила на жертвата. Съдебният лекар също не прави прецизна аутопсия. Ако това бе извършено, то щеше да е ясно, че жената не е удушена с каишка, а с притискане с ръце и последващ натиск на главата във възглавница и тогава прокуратурата можеше да търси умисъл за смъртта на жената. Крайно демотивиращо за разследващите действа и решението на Софийския районен съд, който пуска Бояджиев срещу най-леката мярка за неотклонение „подписка“.

Целият този низ от пропуски води до превръщането на 34-годишния Чавдар Бояджиев в сериен убиец, който хладнокръвно убива за по-малко от година и половина две жени и един мъж, с които поддържа приятелски отношения. Това говори и за тежка психиатрична патология, с оглед на това, че Бояджиев признава пред разследващите, че от години се занимава с престъпна дейност, измами, наркотици и всевъзможни начини за незаконно трупане на печалби. Парадоксално е, че двете жертви на серийния убиец от Лозен – Яна и Иво, добре са съзнавали с какъв човек контактуват, но въпреки това са имали близки контакти с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    Dvcfghj
    Пише,че успял да прикрие причината ьа смърта на първата си жертва!!!!Няма ли разследващи органи,съдебна експертиза, която да докаже причината за смърта.Този психопат се е подиграл с всички!Е,как няма да продължи????Почувствал се недосегаем и гений!!!
  • 9
    1
    Az
    Психопат. Бог да ги прости жертвите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари