Отложиха делото по жалбата на Ваня Григорова за изборните резултати

0
Следващото заседание е насрочено за 19 януари
Следващото заседание е насрочено за 19 януари Снимка: БГНЕС

Следващото заседание е насрочено за 19 януари

Административен съд София - град отложи за началото на следващата година делото по жалбата на Ваня Григорова за изборните резултати на последните кметски избори, предава БГНЕС.

Причината за отложеното дело е, че все още не е готова комплексната съдебно-техническа и икономическа експертиза, която съдът назначи.

Следващото заседание е насрочено за 19 януари 2014 г. от 11:00 часа.

В 320 протокола са констатирани нарушения с машинното гласуване, тоест в около 20% от всички протоколи”, каза и Полина Витанова, председателят на ОИК-София. Тя коментира, че според нея решението на Общинската избирателна комисия е правилно и законосъобразно. “ОИК не преброява и установява резултат, СИК-овете определят резултатите”, поясни Витанова.

Вещи лица влизат в ЦИК, за да проверят на място протоколите от балотажа на 5 ноември. Целта е да се установи дали и колко протокола от секционните избирателни комисии са били объркани заради проблем с машинния вот, реши Административният съд. Показания даде и член на секционна комисия, който обясни, че през целия ден е имало технически проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Фена на ...тоя бе кмета...
    Ахааа, да. Е, трябва време за да се констатира, че всичко е наред и нарушения няма... Пък и сроковете си вървят...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари