Отличиха Русе с плакет за участието на събора в Копривщица

0
Плакетът беше придружен и от благодарствено писмо на заместник министърът на културата Боил Банов
Плакетът беше придружен и от благодарствено писмо на заместник министърът на културата Боил Банов

В Областна администрация – Русе се получи благодарствено писмо от заместник – министъра на културата Боил Банов  придружено с плакет за цялостно постижение в 11-тия Национален събор на българското национално творчество „Копривщица 2015”.

Събитието се проведе от 7 до 9  август тази година и премина под патронажа на госпожа Ирина Бокова – генерален директор на ЮНЕСКО.

В писмото на зам.-министъра е написано:

Тази година на седемте естради в местността „Войводенец” представиха своите знания и умения повече от 14 000 певци, свирачи, танцьори и разказвачи. В над 100 часовата програма националната експертна комисия присъди общо 743 грамоти за постижения и 416 плакета за индивидуални и групови участници, а 104 читалища бяха отличени с плакет за цялостен принос и приемственост в работата.

Във връзка с това изразявам своята благодарност лично към Вас и Вашия екип за отличната организация при представянето на Русе по време на

събора...Приветствам и изказвам своята благодарност към многобройните участници, които бяха заслужено наградени за своя упорит труд и постоянство в съхраняването на народното творчество и неговото предаване на по-младото поколение...Надявам се, че доброто ни сътрудничество ще продължи и занапред.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари