Отлагат тристранния съвет по казуса с „Винпром Русе“

0
На него щеше да бъде разгледан казусът с неплатените задължения на служителите
На него щеше да бъде разгледан казусът с неплатените задължения на служителите

На него щеше да бъде разгледан казусът с неплатените задължения на служители във „Винпром Русе“ АД

Насроченото за 9 август (понеделник) извънредно заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество се отлага.

Поводът за отлагането е, че от фирмата до момента са изпълнили предписанията на дирекция „Инспекция по труда“. Областният управител Борислав Българинов проведе среща с мениджмънта на компанията като получи уверение, че заетите работници и служители са ценни за бъдещото развитие на производствената и търговска дейност на предприятието. Част от възнагражденията се оказва, че са изплатени. В ход е и прилагането на план за изравняване на текущи задължения по работните заплати.

„Оставам в готовност за провеждане на конструктивен диалог в стремежа си да съхраним бизнеса и повишим общото благосъстояние и просперитет на региона.“, категоричен е Българинов.

В случай на необходимост Българинов е готов да определи нова дата за провеждане на Областния съвет за тристранно сътрудничество.

Припомняме, че за възникналия въпрос Борислав Българинов бе сезиран от областния координатор на Регионалния съвет на КНСБ Боянка Димитрова преди седмица. Той веднага пое ангажимент да се запознае в детайли с въпроса и решение да бъде намерено в най-кратки срокове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари