Първият кучешки град ще бъде открит в София

1
Идеята е да има подобни места в цяла България
Идеята е да има подобни места в цяла България Видео: BULGARIA ON AIR

От  няколко дни хиляди хора обсъждат приетия на първо четене закон,  задължаващ много собственици на кучета да им поставят намордници.

И докато общественото недоволство ескалира, в столичния квартал "Младост" 1  доброволци поставят основите на първия град за безстопанствени животни у нас, предава BULGARIA ON AIR.

Ирина Николова е дъщеря на военен пилот, който толкова обичал гълъбите, че при всеки  полет взимал със себе си по една птица.  От него  тя наследява любовта към животните и дава дума да им помага цял живот. Създава организация, в която се включват десетки доброволци и поставя началото на една инициатива, в която всяко изоставено куче получава и свой дом. 

Върху къщичките за безстопанствени кучета има стикер, на който ясно е описано, че кучето е кастрирано, обезпаразитено и ваксинирано. 

Сред доброволците от екипа на Ирина са Рая и Тина. Казват, че намерението им е подобни съоръжения  да има в цяла България, както е в много западни държави. 

Освен кучешки къщички, в Борисовата градина и Северния парк вече има и такива  за котки, а следващата идея е да бъдат създадени и такива  за птици. 

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари