Благотворителна фотосесия на приятелчетата ни от приюта в Русе

3

С изключително удоволствие ние от русенския екип на Tierheim Ruse - Hilfe Team / Tierhilfe Ruse и страхотната Мартина от Martina Lazarova Photography бихме искали да споделим с вас новини и кадри от нашето събитие Dog Photosession, проведено вчера в неделя - 29.04 от 11.00 до 13.00 ч. в Общинския приют.

От 2016 г. нашият екип Tierheim Ruse - Hilfe Team, помага в Общинския приют за безстопанствени животни в Русе. Нашата помощ се изразява в намиране на домове за животните в България и чужбина, лечение на болни и пострадали животни от приюта и по сигнали на граждани, разходка, социализация и грижа за животните, даряване на медикаменти, обезпаразитяващи препарати, храна, легла, каишки и всичко необходимо на кучетата, с което приютът не разполага. От 2016 г. насам сме помогнали с намирането на приемни и постоянни домове за над 300 кучета от ОПБЖ, като с всички осиновители поддържаме обратна връзка и чрез нашата страница показваме как се е променил животът им в новите им домове. С помощта на наши дарители и съмишленици построихме така необходимата площадка за игра на кучетата, където могат да тичат, да играят свободно и да се социализират. Освен това построихме изцяло с дарения на наши приятели и две клетки, които наричаме „Старчески дом Sonnenschein” и „Старчески домMoonlingt“. В тях живеят на спокойствие и на по-широко около 20 възрастни кучета. Ние сме екип от няколко души – от Русе и от Германия, които с общи усилия и с огромната помощ на нашите партньори от немски организации, приемни домове, осиновители и дарители, успяваме да променим стъпка по стъпка част от условията и живота на кучетата в приюта.

Акцията Dog Photosession е по идея на нашата приятелка фотографът Мартина Лазарова, благодарения на която проведохме благотворителна фотосесия на кучетата с доброволци и граждани. Целта на събитието бе да покажем, че нашите кучета са дружелюбни, социални, общителни и са подходящи за домашни любимци. Надяваме се чрез страхотните снимки, които получихме, ще намерим дом на още повече кучета. Също така се надяваме да насърчим осиновяванията на кучета за отглеждане в домашни условия, а не като пазачи на двор, тъй като засега много русенци осиновяват куче и го отглеждат на верига.

А ние вярваме, че всяко куче заслужава истински дом и да е част от семейството, което ще го осинови, както и че всяко куче заслужава условия и живот като тези, които ние намираме за тях в чужбина. И българските осиновители биха могли да предложат същото, стига да вярват, че кучето е член на семейството, а не дворно животно, което да живее на синджир и да пази. Надяваме се и да спечелим на наша страна нови русенски доброволци, които да бъдат приемни домове или да идват често в приюта и да ни помагат с животните.

Вярваме, че това събитие е една позитивна крачка напред за комуникация между приюта и гражданите, между кучетата и хората.

Ивелин Николов, Елиза Кулиян и Боряна Тодорова от екипа на Tierheim Ruse - Hilfe Team / Tierhilfe Ruse

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари