Кучета живеят в потресаващи условия в столична клиника

1
Това е геноцид срещу тях. Хората, които работят тук мразят животните, каза Методи Димитров
Това е геноцид срещу тях. Хората, които работят тук мразят животните, каза Методи Димитров

Това е геноцид срещу тях. Хората, които работят тук мразят животните, каза Методи Димитров

В тесни и непочистени клетки, без вода, светлина и грижа. Множество кучета живеят в потресаващи условия в клиниката за бездомни животни в столичния район „Връбница“. За това сигнализират в социалните мрежи доброволци, които са посетили мястото. По думите им в приютът е стационар на клиника, в който изпращат кучетата, след като бъдат кастрирани. Стига се до там преди ден едно от животните да почине, докато доброволци се опитват да го спасят.

Според Мирослав Петров почистването на клетките е напълно неадекватно. „Това, което се случи предните дни в този приют беше ужасяващо. Наричам мястото приют, защото от клиниката наричат мястото така, за да се възползват и да не ни позволяват като доброволци и НПО да влизаме вътре и да се грижим за животните. Те живеят в ужасяващи условия”, подчерта той.

По думите на Методи Димитров в клиниката се кастрират животни повторно, клетките се мият без животните да бъдат вадени. „Това е геноцид срещу тях. Хората, които работят тук мразят животните”, каза Димитров, цитиран от NOVA.

Общинският съветник Марта Георгиева уточни, че мястото не е клиника в истинския смисъл на думата, а животните не се хранят и не се лекуват.

Лазар Петрунов, директор на дирекция "Околна среда" в Столична община добави, че впечатленията му от клиниката не са добри. "Общинското предприятие „Екоравновесие” има известни затруднения с персонала. Непрекъснато се търси нов персонал. Обръщали сме се за съдействие от неправителствения сектор”, каза той. По думите му се изчаква официална позиция на ОДБХ. „Настоящото ръководство е твърде решено да промени ситуацията в клиниката, извършва се и финансов анализ на цялата дейност”, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Татяна
    Затвор за такива хора.Товa не са хора а изроди.Нямаме закони.Всеки отговаря за собствените си грешки.
  • 0
    3
    до 1
    кой точно пропагандира европедерастия бе чукча?
  • -3
    2
    Rv
    А не мислиш ли че всичко е свързано, капацитет??
  • 2
    1
    А бе...
    Те, възрастните хора живеят в потресаващи условия от бедност, глад и нищета заради управляващите ни политици, пропагандиращи €вропедерастията, вие за псетата сте се закахърили!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари