Откриха спортния форум „Sports4GreenDeal”

0

Утре предстоят гонки в дисциплината “Драконови лодки” на 500 метра

Щастлив съм, че днес можем да поставим началото на такава прекрасна инициатива в Русе. Нашият град обича спорта и развива десетки дейности в тази посока. С помощта на Министерството на младежта и спорта и с европейска подкрепа през следващите дни ще посрещнем гости от 9 държави. Постарахме се да осигурим отлични условия на всички състезатели и съм убеден, че те ще постигнат впечатляващи резултати, както и ще се забавляват в красивия ни град и на езерото в Лесопарк „Липник“.

С тези думи кметът Пенчо Милков се обърна към всички присъстващи на откриващата пресконференция на спортното събитие по проект Sports for Green Deal, финансиран по програма „Еразъм“ на ЕК, която се проведе в зала „Св. Георги“ в сградата на местната администрация. Официални гости на откриването бяха Илияна Христова, директор дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ в Министерството на младежта и спорта, Теодора Саракостова, държавен експерт и доц. д-р Даниела Оронова от НСА, съобщиха от Община Русе.

В зала „Св. Георги“ присъстваха още представители на клубове, участници в спортното събитие - от Сърбия, Германия, Турция и РС Македония. Представителите на останалите 4 държави се очаква да пристигнат тази вечер и в ранните часове на утрешния ден.

Доц. Даниела Оронова представи чрез презентация кратка история на драконовите лодки от древността до наши дни. Тя отбеляза и провелия се наскоро фестивал на езерото в Панчарево, като подчерта значимостта на предстоящото Световно първенство по драконови лодки, което ще се проведе през 2025 г. на езерото в Лесопарк „Липник“ и на което домакин ще е Община Русе.

Отличното взаимодействие между РУ „Ангел Кънчев“ и Община Русе беше отбелязано в приветствието на д-р Валери Йорданов - ръководител катедра „Физическо възпитание и спорт“ към университета. Участие в пресконференцията чрез свои презентации взеха и представители на германския клуб по ориентиране ОС Munchen, спортен клуб "Пиколо" от Турция, спортен клуб по ориентиране „Златовръв“ от РС Македония, СТПД „Академик“, Спелео клуб „Академик“, СК „Далян“ и др.

По програма през утрешния ден предстоят гонки в дисциплината “Драконови лодки” на 500 м, а демонстрацията на атрактивните плавателни средства е през неделния ден. От 17:00 и 17:45 в Парка на младежта в Русе ще започнат състезания по ориентиране и лекоатлетическо бягане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Ужас
    Вие , журналистите, знаете ли български език?
  • 4
    3
    плюс минус
    Защо в България вместо на български, се пише на чужди езици?
  • 3
    2
    Ant 123
    kak sa prevegda
  • 0
    1
    ДраконЪ
    Скъпи Пенчо Милков. И аз съм щастлив, че Вие сте най-добрия кмет на Русе, за цялата му история. Вашето управление през последните 4 години, постави на световната карта град Русе като един високотехнологичен град. Вие сте пазител на семейните ценности и любовта до гроб. Пожелам на Вас, семейството Ви и съпругата Ви да сте щастливи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари