Откриха празна бутилката водка за милион долара

0
Бутилката от бяло и жълто злато бе задигната във вторник от бар в Дания
Бутилката от бяло и жълто злато бе задигната във вторник от бар в Дания Снимка: Ройтерс

Откраднатата бутилка водка, смятана за най-скъпата в света и оценявана на $1,3 млн. бе открита празна на строеж в Копенхаген късно в петък, съобщи АФП, позовавайки се на датската полиция, предаде БТА.

Бутилката е направена от бяло и жълто злато и има капачка, на която има реплика на копие на герба на Руската империя (имперски двуглав орел) с инкрустирани в него диаманти. Тя бе задигната рано във вторник от бара „Кафе 33“, който я бе взел под наем и изложил с други водки от колекцията си. Разпространени от полицията кадри от охранителна камера показаха как маскиран мъж грабва водката от малката серия "Русо-Балт" от бара в датската столица.

Собственикът на заведението Бриан Ингберг заяви, че бутилката има същата цена, дори да е леко повредена и без съдържанието с нея. „Имаме още от същата водка и просто трябва да я напълним“, заяви той. Ингберг обясни, че бутилката не е застрахована и била взета под наем от базираната в Латвия фирма“ Дартц мотор къмпъни“. Тя се появява в хитовия политически сериал „Къща от карти“, като с нея президентът на Русия Петров, чиято роля изпълнява датчанина Ларс Микелсен черпи президента на САЩ Франк Ъндърууд (Кевин Спейси).

Полицията на Копенхаген заяви само, че продължава разследването на случая, за да установи крадеца и какво точно е станало със съдържанието на бутилката.

Руският производител на луксозни автомобили „Русо-Балт“ посочи, че скъпата бутилка  с водка е създадена по случай 100-годишнината на неин завод. Предната част на бутилката е декорирана с кожа и има реплика на радиаторната решетка на колите „Русо-Балт“.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари