Откриха Националната олимпиада по физика в Русе

0

Днес и утре в Русе се провежда националният кръг от юбилейната 50-а олимпиадата по физика.

Тя беше официално открита снощи в конферентната зала на хотел „Рига“, като в началото беше представена кратка история на Русе със забележителностите в града а за празничната атмосфера допринесоха ученици от ОУ „Отец Паисий“ - Русе с песни и стихотворения.

Организатори на състезанието са МОН, Регионалното управление на образованието и ОУ „Отец Паисий“ – Русе. На тържественото откриване снощи присъстваха Ваня Русалова – главен експерт към МОН, зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, директорът на ОУ „Отец Паисий“ – Русе Биляна Алексиева, учители, участници и гости.

Наталия Кръстева приветства присъстващите, пожела на участниците да продължават да бъдат любознателни и да развиват таланта си и връчи поздравителен адрес на д-р Георгиева от името на кмета на община Русе Пламен Стоилов. Поздравителни адреси бяха получени и от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и от областния управител на Област Русе Галин Григоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари