Ученици от МГ "Баба Тонка" с медали от олимпиада в Македония

1

С едно второ, едно шесто място и специална награда за нестандартно мислене се завърнаха възпитаници на МГ „Баба Тонка”-Русе от Третата олимпиада по експериментална физика ЕРО 3в Македония.

Фонд „Математика на бъдещето” подпомогна участието им в надпреварата, която се проведе от 30 октомври до 1 ноември в гр. Куманово.

Матю Машков от VІІ „а” клас спечели ІІ място във възрастова  група 7 – 8 клас. Радослав Димитров от ХІ „а” клас завоюва VІ място във възрастова група 11 – 12 клас.

Със специална награда за нестандартно мислене беше удостоена Симона Тодорова от Х „а”  клас.  Учениците решаваха експериментална задача по физика, свързана с електрични явления.

Ръководителят на групата Диана Йорданова – старши учител по физика и астрономия - се включи в квалификационен курс за решаване и съставяне на експериментални задачи по физика.

Трето място и специална награда от Международното състезание Robochallenge 2015 в Букурещ, е поредното признание за учениците и преподавателите от Русенската математическата гимназия. 

Участието на Васил Атанасов от XII „в” клас и на Ивайло Петков от Х „г” клас от Клуба по роботика в надпреварата също беше подпомогнато от Фонд „Математика на бъдещето”.  

Те се включиха в състезанието под ръководството на Донка Симеонова – старши учител по информатика и информационни технологии. В международната надпревара от 30 октомври до 1 ноември участваха младежи с изявени интереси в областта на роботиката.

Тя бе организирана от Факултета по електроника, комуникации и информационни технологии на Букурещкия университет. Учениците от МГ „Баба Тонка” бяха част от съвместен отбор със студенти от Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари