Откриха малка фабрика за сглобяване на батерии в Русе

6
Първоначално ще бъдат наети 15 служители
Първоначално ще бъдат наети 15 служители Снимка: БТА

Първоначално ще бъдат наети 15 служители

Малка фабрика за сглобяване на батерии за съхранение на енергия бе открита днес в Русе. Тя е част от компанията "Солар МД", съобщи съсобственикът на фирмата Калоян Димов, цитиран от БТА.

Той обясни, че основната фабрика в Южна Африка е от 2014 година. "Имаме клиенти в България, Румъния, Турция и в Близкия Изток. Тъй като доставките са много бавни от Южна Африка, решихме да отворим тази по-малка фабрика в Русе и да работим с местни партньори за някои от частите на батерията. Тук ще бъде само крайното сглобяване на батериите, които се произвеждат в Китай. Идеята е да си оптимизираме доставките до клиентите", обясни Димов. Той каза още, че първоначално ще бъдат наети 15 служители.

"Искаме да започнем с около 60 мегаватчаса на година. Това означава да сглобяваме по 20 батерии на ден. След това мислим да се разширяваме", каза Димов. Той обясни, че във фабриката в Южна Африка работят около 150 души.

"Важно е да се съхранява енергията, защото слънчевата светлина може за минута да подсигури енергията за цялата планета за година", каза Димов.

"Солар МД" е сред лидерите на пазара за съхранение на литиево-йонни батерии в Африка. На два пъти получава приз за най-добра соларна компания в Кейптаун, Южна Африка. Освен с производство на продукти, се занимава със системна интеграция, инсталации, както и с мониторинг и поддръжка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Газове
    Петре проветрявай си редовно стаята когато ядеш боб.
  • 0
    7
    До Петър
    ДТЕПМ
  • 2
    6
    До 5
    Може пък да отделя газове човека, и не само докато си разглобява фенерчето, може и в автобуса да отделя..Негово си право е, няма лошо..( освен за околните)
  • 12
    5
    до 3
    много си тъп! Ти като си разглобяваш и сглобяваш фенерчето отделяш ли газове?
  • 15
    4
    Русенец
    Браво, да има повече такива новини и повече бизнес в Русе !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари