Откриха кратери на морското дъно до повредите по "Северен поток 1"

0
Завърши първоначалното събиране на данни на мястото на повредите по газопровода, обявиха от швейцарския оператор на газопровода
Завърши първоначалното събиране на данни на мястото на повредите по газопровода, обявиха от швейцарския оператор на газопровода Снимка: Nord Stream 2

Завърши първоначалното събиране на данни на мястото на повредите по газопровода, обявиха от швейцарския оператор на газопровода

Базираният в Швейцария оператор на ръководения от Русия газопровод "Северен поток 1" „Норд Стрийм“ (Nord Stream AG), днес заяви, че е завършил първоначалното събиране на данни на мястото на повредите по газопровода в изключителната икономическа зона на Швеция и е открил "техногенни кратери", съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

"Според предварителните резултати на мястото на повредата са открити техногенни кратери на морското дъно с дълбочина от 3 до 5 метра на разстояние около 248 метра един от друг", се казва в съобщението.

Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, чиито тръби са положени по дъното на Балтийско море от Русия до Германия, бяха повредени през септември и инцидентите по газопроводите са илюстрация на по-широкия конфликт между Запада и Москва.

Руското министерство на отбраната заяви в събота, че персонал на британските военноморски сили е взривил тръбите на "Северен поток" - твърдение, за което Лондон заяви, че не е вярно.

Швеция и Дания стигнаха до заключението, че четири изтичания на газ от „Северен поток“ 1 и 2 са причинени от експлозии, но не казаха кой може да е отговорен за това. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг нарече щетите акт на саботаж.

"Участъкът от тръбата между кратерите е разрушен, радиусът на разпръскване на фрагментите от тръбата е поне 250 метра. Експертите продължават да анализират данните от проучването", добави операторът на „Норд Стрийм“.

На 27 октомври беше съобщено, че кораб, плаващ под руски флаг, нает от консорциума „Норд Стрийм“, за първи път извършва проучвания в района на изтичането на газ в Балтийско море, предаде Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари