Откриха изложба с артефакти, спасени от иманяри

8

Откриха изложба под надслов „Спасено наследство“ в Русе.

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно със своя заместник Валентин Колев бяха сред официалните гости на откриването.

Експозицията представя 189 находки, съхранени при борбата с иманярството и нелегалния трафик, благодарение на дейността на Областната дирекция на МВР и посветена на утрешния празник на ведомството и съответно навършването на 140 години от създаването на министерството.

В приветствието си към присъстващите областният управител изрази благодарност към служителите на реда за всичко, което са правили в името на безопасността и спокойствието на жителите на Русе, както и за изключителния принос в спасяването на културното наследство.

„Всичко това, което сте постигнали е повод за гордост за нас и за следващите поколения! Поздравления! Пожелавам Ви здраве, успехи и късмет във всички начинания!“ добави още Григоров.

Директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов на директора на ОДМВР-Русе ст. комисар Теодор Атанасов.

Изложбата не е отделена в специална зала, а е вписана в постоянната експозиция. Всеки артефакт е положен в своя контекст. Това е постигнато въз основа на високата художествена стойност на всеки от артефактите. По този начин предмети, откъснати от средата си, придобиват ново значение и смисъл. Всеки от тях е означен с цветна маркировка и последователен номер. Изложбата се разглежда със специална дипляна-водач, в която има подробности за предметите. Подобен тип експозиционно решение е световна практика, а у нас се представя за пръв път.

По-рано през деня от името на областния управител беше поднесен венец пред монумента на Признателността към поколенията служители, посветили живота си в служба на обществото, намиращ се пред сградата на ОДМВР – Русе.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари