Откриха изложба "Деца на войната" в центъра на Русе

0

Рисунките са дело на деца от различни краища на страната

ИзложбаДеца на войната“ беше открита днес от 11:00 часа на площада пред Общината от извънредния и пълномощен посланик на Украйна у нас Н. Пр. Олеся Илашчук. Експозицията в Русе е посветена на Деня на Независимостта на Украйна, а на събитието присъстваха зам.-кметът на Община Русе Енчо Енчев, областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев, почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков и съветникът по политически въпроси в посолството на Украйна Анна Тертична.

Изложбата показва 38 произведения на млади художници от 6 до 16 години, участници в Международния фестивал на изкуствата MALYUY.UA.WAR. Произведенията са на два фона – светъл, на който са картини от 2022 година преди началото на войната, и тъмен, на който са творби, създадени по време на военните действия. Рисунките са дело на деца от различни краища на страната и показват ужасите на войната през техните очи, както и надеждата им за мирна Украйна, съобщават от Общината.

Проектът се организира от Посолството на Украйна в Република България, Почетното консулство на Украйна в град Русе, Асоциацията за развитие на международните отношения ADRUM, промоционалната и продуцентска компания STUDIORAR под патронажа на Министерството на културата и информационната политика на Украйна.

По-рано през деня зам.-кметът на Община Русе Златомира Стефанова проведе среща с Н. Пр. Олеся Илашчук, на която украинският посланик отбеляза значителната роля и усилия на местната администрация при оказването на подкрепа на нейните сънародници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    George W Bush
    Peace! Save the children! Peace! Ама кат ви метна 2,3 бомбички кат онез дет на джапонците ги метнахме, ще стане умни и интелигентни кат тях!
  • -7
    3
    Българин
    Бенчо да праща корсаджиите там да обикалят, че има олигофренясали рушлямски подлоги, които могат да се опитат да направят зулуми на хубавата изложба на нашите братски украински деца! Слава Украiна!
  • -4
    2
    Изненада
    А Пенчо къде е? В Русия ли е? Или го е срам от децата на Украйна?
  • 4
    1
    честито
    още пропаганда
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари