Откриха издирван младеж в следствения арест

0
Оказа се, че Георги Божиков е шофьорът на бременната и военния, превозвали мигранти
Оказа се, че Георги Божиков е шофьорът на бременната и военния, превозвали мигранти Снимка: Личен архив

Майката на Георги Божиков не е уведомена за задържането му в петък в пълно нарушение на закона, твърди адвокатът му Щерю Царев

25-годишният Георги Божиков от пловдивското село Труд, за чието изчезване в петък съобщи майка му Веселина в социалните мрежи, се оказа шофьорът на каналджиите на мигранти, след които имаше бременна жена и военен, пише вестник "24 часа".

Георги е в ареста от петък, което жената научила не от МВР, а от адвоката му Щерю Царев.

"Това е пълно нарушение на закона, по НПК органите по задържането са длъжни да уведомят близките", коментира адвокат Царев.

Заради участието на армейски служител в засечения незаконен трафик на чужденци, вчера по мярката за неотклонение е заседавал Военният съд в Пловдив. Решението е задържаните да останат в ареста. То подлежи на обжалване пред Военноапелативния съд в София.

По информация на "24 часа" бременната жена и военния са живеели заедно на семейни начала. Те са били заловени в петък да превозват четирима мигранти. Според вътрешния министър Иван Демерджиев това не е първото нарушение на закона на бременната жена, защото е хващана да шофира под въздействието на наркотици.

Жители на с. Труд, откъдето е Божиков, твърдят, че са го видели да се качва в петък на маршрутката за Пловдив. Оттогава нямало вест от него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари