Бременната трафикантка на мигранти се оказа лекар

0
Д-р Ирена Персенска ползвала болничен за задържане на плода, докато карала нелегалните мигранти
Д-р Ирена Персенска ползвала болничен за задържане на плода, докато карала нелегалните мигранти Снимка: Фейсбук

Д-р Ирена Персенска ползвала болничен за задържане на плода, докато карала нелегалните мигранти

Кое може да обедини военнослужещ в авиацията, лекарка в интензивно отделение и работник в стъкларски завод?

Печалбите от трафик на мигранти! Това е отговорът, който се налага, след като в петък в района на Хасково с четирима сирийци бяха задържани 40-годишният ефрейтор от авиобаза Граф Игнатиево Димитър Динчев, бременната му приятелка д-р Ирена Персенска и 25-годишният Георги Божиков. Всички живеят в пловдивското село Труд, а местни жители са потресени от новината.

"Луда работа. Искали са да изкарат двойна надница, но не им се е получило", коментира кметът на селото Красимир Минков, цитиран от вестник "24 часа".

Той потвърди, че д-р Персенска живее в дома на Димитър Динчев в Труд. От същото населено място е и Божиков, чиято майка Веселина алармира снощи в социалните мрежи, че синът ѝ е в неизвестност от петък. Тази сутрин обаче ѝ се е обадил адвокатът му Щерю Царев, за да ѝ съобщи, че младият мъж е в ареста по обвинение в трафик на мигранти. Според юриста при задържането му от МВР са били длъжни да уведомят майката за случващото се, а не да я държат в неведение дни наред в пълно нарушение на закона. Божиков работи в Стъкларския завод в Пловдив.

Той и Димитър Динчев са в ареста с определение на Военния съд в Пловдив от вчера. Заради здравословното ѝ състояние д-р Перасенска е под парична гаранция от 5000 лева. Двамата задържани могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Военноапелативния съд в София.

Колеги на д-р Персенска не скриха изумлението си, че тя се е забъркала в каналджийство, докато е била в болнични за задържане на плода. 39-годишната лекарка работи в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Пловдив". "Нищо не можем да предприемем, докато тя е в болнични", коментираха лаконично от ръководството на лечебното заведение. И изразиха недоумение, че от МВР не са ги уведомили, че тяхна колежка с толкова отговорни функции е засичана да шофира под въздействие на дрога. Този факт оповести тази сутрин вътрешният министър Иван Демерджиев.

Според кмета на Труд Красимир Минков родата на д-р Персенска е живяла в селото, но преди години са продали къщата си. Дъщеря им обаче се върнала в селото, след като се залюбила с ефрейтора. Двамата нямали брак и живеели на семейни начала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    ЗДРАВНА КАСА
    До 1.- Ами докато има балами да плащат здравен данък , ще има и тарикати. Безработни и работещи около 2 500 000 умножено по 30 лева средно са 75 000 000 лева. Седемдесет и пет милиона лева всеки месец. Sapienti sat.
  • 10
    2
    Мафията в бели престилки
    безскрупулните, бездушни докторя съвсем изтрещяха - явно не им стига, че изнудват за пари тежко-болни хора и хора на смъртно легло, ами вече и с каналджийство се захванали... Следващата им стъпка каква е - да тръгнат с бели престилки и бухалки по улиците да изнудват магазини и заведения?! Запомнете правилото в бг - Колкото по-далеч стоите от алчни докторя, толкова по-дълго ще живеете...
  • 17
    1
    Лекарския съюз
    Сега докторът, който е издал фалшивото медицинско за трудна бременост да бъде уволнен! Така се точи касата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари