Откриха българин, изгубил се в Румъния

0
​До щастливата развръзка се стигна в резултат на добра координация между българските и румънските оператори на ЕЕН 112
​До щастливата развръзка се стигна в резултат на добра координация между българските и румънските оператори на ЕЕН 112

​До щастливата развръзка се стигна в резултат на добра координация между българските и румънските оператори на ЕЕН 112

Български гражданин, загубил се на територията на Румъния, е открит след издирвателна акция.

Във вчерашния ден група български граждани били на територията на Румъния. Около 9:40 часа сутринта те разбират, че техен близък, който страда от деменция, се е качил на автомобила им и е тръгнал в неизвестна посока. Обезпокоени незабавно търсят помощ на тел. 112, но клетката на мобилния оператор прехвърля обаждането им към центъра в България. Служител на Единния европейски номер за спешни повиквания в София приема обаждането и осъществява връзка с румънските си колеги с молба да бъде задействана необходимата оперативна процедура по издирване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Благодарение на професионалната реакция на служителите от дирекцията и техните румънски колеги, шест часа по-късно, в рамките на предприетите издирвателни действия мъжът е локализиран и открит в добро общо физическо състояние между градовете Бекет и Дабулени.

*От пресцентъра на МВР напомнят, че при избиране на Европейският номер за спешни повиквания 112 в пограничните райони е възможно обажданията да попаднат в център за обслужване на спешни повиквания в съседна държава. Това се дължи на факта, че в някои погранични райони сигналите на мобилните оператори в съседната държава са по-силни.

За да избегнем този проблем е необходимо да настроим ръчно мобилния си апарат на мрежата на телекомуникационния оператор, на който сме абонат. Това ще гарантира, че при избиране на телефон 112 сигналът ще бъде пренесен до центъра за спешни повиквания, обслужващ съответната територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    д-р Кеворкян
    "Около 9:40 часа сутринта те разбират, че техен близък, който страда от деменция, се е качил на автомобила им и е тръгнал в неизвестна посока." ????????? С какви ключове е запалил, защо изобщо човек с деменция е зад волана? Кой носи отговорност за него?!??! Добре, че не е убил някой, защото тогава щеше да стане интересно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари