Отказали на Силвестър Сталоун роля във филма „Кръстникът“

0
Не отговарям на типажа? Да играя на заден план, криейки се зад проклетата сватбена торта?, разказва актьорът, който изпитал справедлив гняв
Не отговарям на типажа? Да играя на заден план, криейки се зад проклетата сватбена торта?, разказва актьорът, който изпитал справедлив гняв Снимка: Steve Jennings / Getty Images

Мечтата на актьора да изиграе мафиотски бос се сбъдва едва сега, 50 години по-късно, със сериала Tulsa King

Силвестър Сталоун не успял навремето да се вреди за роля в масовката на филма „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола. За провала си да се превъплъти в мафиот, каквато била професионалната му мечта, разказва самият актьор и режисьор пред изданието Empire, предава вестник СЕГА.

По думите на настоящия носител на „Оскар“, той се надявал като статист да попадне в кадър в сцената със сватбения прием у Кръстника, появявайки се на заден план заедно с Марлон Брандо, Джеймс Каан, Ал Пачино и сестрата на Копола – актрисата Талия Шайър, която по-късно се снима със Слай във филма му „Роки“. Това би бил неговият шанс да участва в една от най-добрите начални сцени в киното, коментира CinemaBlend. На това си желание обаче Сталоун получил уклончив отговор от представители на филмовото студио Paramount, че не са убедени дали отговаря на типажа, който търсят. „Не отговарям на типажа? Да играя на заден план, криейки се зад проклетата сватбена торта?“, разказва актьорът, който изпитал справедлив гняв.

Макар да не може да включи „Кръстникът“ в актьорската си биография, 3 години по-късно звездата на Сталоун изгрява с нискобюджетната лента „Роки“, дала впоследствие началото на голям франчайз. След като вижда боксьора Чък Уепнър да се бие геройски на ринга въпреки размазващите удари на Мохамед Али в мача от 24 март 1975 г., той вече знае, че това ще бъде основата на страхотен филм. Продуцентите Ъруин Уинклър и Робърт Чартоф предлагат $ 350 000 за сценария му, като сделката е сключена при условие Сталоун да има право да играе главната роля. В крайна сметка „Роки“ става най-касовото заглавие за 1976 г. и нокаутира конкуренцията за наградите „Оскар“ в категорията за най-добър филм. Печели още 2 академични статуетки от общо 10-те си номинации. Тази спортна драма получава 5 продължения, има засега и 3 спинофа под името Creed.

А мечтата на Сталоун да играе гангстер се сбъдва около 5 десетилетия по-късно. В криминалния драматичен сериал Tulsa King той влиза в образа на Дуайт „Генерала“ Манфреди – нюйоркски престъпен бос, който иска да укрепи империята си, след като е излежал в затвора 25-годишна присъда. Премиерата на първите 2 епизода ще бъде на 13 ноември на стрийминг платформата Paramount+. „Всичко идва при онези, които умеят да чакат“, както казва Слай.

В края на август Силвестър Сталоун за първи път коментира развода си. Той отрече слуховете, че се е разделил третата си съпруга – бившия модел Дженифър Флавин, заради куче. По-рано източници, близки до двойката, разказаха, че актьорът взел ротвайлера Дуайт, за да пази семейството, но Флавин не искала кучето, което предизвикало противоречия, довели впоследствие и до други проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари