Отхвърлиха молбата на РУО по делото за Математическата гимназия

0
Съдът прекрати производството по молбата
Съдът прекрати производството по молбата

В Административен съд – Русе е постъпило становище от ПМГ „Баба Тонка“, с което се уточнява предмета на обжалване по административно дело № 205/2018 г.

Оспорването е срещу Заповед № РД–08–176/30.03.2018 г. на Началника на РУОРусе, в частта по т.1, с която е утвърден държавния план-прием в VIII клас в профилираните и професионалните гимназии в средните и обединените училища за 2018/2019 г. в област Русе.

След като съобрази, че са изпълнени дадените в протоколното определение от 17.05.2018 г. указания и като прецени редовността и допустимостта на жалбата, съдът разпореди да се изпълни процедурата по чл. 181 от АПК и внесе делото за разглеждане в открито съдебно заседание на 28.06.2018 г. от 9.30 ч. в съдебна зала № 3 (ет. 2).

Съдът остави без разглеждане молбата на административния орган да бъде допуснато предварително изпълнение на Заповедта на Началника на РУО, в частта по т.1

В мотивите си съдът сочи, че процесната заповед е общ административен акт, а съгласно чл.180, ал.1 от АПК, оспорването не спира изпълнението й. Следователно по силата на закона Заповедта е предварително изпълняема и към настоящия момент тя проявява действието си, а молбата на РУО е лишена от предмет.

Предвид изложеното, съдът остави молбата за допускане на предварително изпълнение без разглеждане и прекрати производството по нея.

Определението подлежи на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари