Защо окастриха приема в Математическата гимназия?

3
Кой на кого, какво е обещал и има ли задкулисни игри на местната управа?
Кой на кого, какво е обещал и има ли задкулисни игри на местната управа? Видео: КИС 13

Обявиха за решаване делото за план-приема по жалба на Математическата гимназия в Русе.

Какво се крие зад решението за намаляване на паралеките в най-елитната гимназия в нашия град. Кой на кого, какво е обещал и има ли задкулисни игри на местната управа?

Според Росица Георгиева интересите на всички деца в цялата област били защитени. Остава само въпроса, г-жа Георгиева само си мисли, че е зашитила интересите на децата или някой и е подсказал как да защити нечии други интереси.  

На днешното заседание в Административния съд, стана ясно че още две училища са се присъединили на страната на Регионалното управление на образованието и подкрепят държавния план-прием за тази година. Той беше оспорен от директора на математическата гимназия "Баба Тонка" Митко Кунчев заради съкратения брой на паралелките след седми клас от пет на четири.

И днес жалбоподателите поддържаха тезата, че план-приема е незаконосъобразен. Според тях приемът е професионалните училища не трябва да бъде за сметка на профилираните, тъй като по този начин се ограничавал равният достъп на децата до образование. Началникът на РУОРусе Росица Георгиева каза, че заповедта за приема не трвябва да бъде отменена, тъй като са защитени интересите на всички деца в цялата област, а не само тези, които кандидатстват в Математическата гимназия.

Съдът прие справка за окончателния прием от която става ясно, че записаните деца са 1520, което означава, че броят на заявените паралелки няма как да бъде осъществен.

Съдът даде 10 дни на страните да представят писмените си бележки. Делото беше обявено за решаване в законоустановения 30-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари