Отец Никанор: Цървата в Русия измени на себе си и на Христа

1
България експулсира един руски и двама беларуски свещеници
България експулсира един руски и двама беларуски свещеници Снимка: БНР

България експулсира един руски и двама беларуски свещеници

Отец Никанор от Гигинския манастир призова Светия синод у нас да опровергае "лъжеученията и еретическите постановки", оправдаващи войната в Украйна, разпространявани от Руската църква. Това се случи в интервю за БНР, взето преди експулсирането на един руски и двама беларуски свещеници от страната ни.

Доклад на ДАНС показва, че предстоятелят на Руската църква и още двама служители на храма са извършвали действия, които не съответстват на статута им в България, заяви днес премиерът Николай Денков. Той подчерта, че се е запознал със съответния доклад, но няма пряко отношение към взетото решение те да бъдат експулсирани от страната.

"Църквата в Русия е в подчинено положение спрямо държавата. Тя измени на себе си и на Христа. Внесе елементи, които са нечувани за християнската догматика и нравственост и оправдават по един чудовищен начин войната. Това се разпространява между вярващи и в България. Нашият Синод трябва да ограничи тази еретическа пропаганда сред вярващите".

Отец Никанор разказа и за предстоящия празник на Гигинския манастир.

"Посветен е на Свети Силуан Атонски, който е живял през първата половина на 20 век и е написал прекрасни духовни напътствия. Пресъздават се светогорските бдения, които иначе са достъпни само за избрани мъже".

Той покани всички на празника, който ще се проведе на 23 септември, от 8:00 часа. На 24 – ти пък ще има литургия.

Архимандрит Вартоломей, игумен на един от 20-те манастира, които образуват Света гора, разположена на Халкидическия полуостров в Гърция, е в България специално заради този празник. Той също осъди руската агресия в Украйна.

"Не е нормално в 21 век, познавайки историята, да съществуват хора, които да решават своите проблеми и различия чрез оръжия. Действията на някои хора сочат, че не се интересуват от настъпилия прогрес, а живеят според минали стереотипи, за които историята е даказала, че са неуспешни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    интересно,
    ако поповете са престъпили законите на страната ни, защо не са задържани и съдени, а са експулсирани?!? Те нямат дипломатически имунитет?!? Такъв нямаха и шофьорите и градинарите на руското посолство, които кировото провителство изгони миналата година пак без съд! Нещо май смърди тука?!?
  • 1
    6
    Слава ма Русия
    Слава на Русия,слава на Владимир.Вън НАТО и САЩ от Европа.Всички Европейци срещу САЩ. САЩ са враг на европейските държави.С 200-та годишна история основана на геноцид,убииства и насилие,САЩ за къде са тръгнали? ЛЪЖА ЛИ Е? Има ли място да си не тикат носа и гъза? Иран контра,Гренада,Панама,Виетнам,Сирия,Афганистан,Ирак,Либия,Туниз,Египет,Сиера Леоне,Куба и.т.н.и т.н.
  • 5
    5
    3245634634
    никакъв отец не е тоя... боклук и лицемер........................................................................................................................................................... Матей 7:21-23 21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца ми, Който е на небесата. 22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонихме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? 23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.
  • 10
    4
    Да ти кажа,
    Попе, ти си срамен гъзолизец и предател! Юда! Поп Кръстю! Анатема!
  • 9
    3
    До Мъри
    Абе,попски работи.Нали знаеш как български попове и гръцки владици и бейове турски......жълтици броят.Тоя малко се обажда къде не му е работа и той като другите сляп е за отсрещната страна ама така е в такива времена.Всички ослепяха и оглушаха.Идва време книги да горят.Прости им господи не знаят всинца що правят...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари