Горан Благоев: Вие разбирате ли в каква държава живеем?

0
ДАНС трябва да ни осветли на руското влияние на руското хибридно влияние в Българската православна църква, коментира историкът
ДАНС трябва да ни осветли на руското влияние на руското хибридно влияние в Българската православна църква, коментира историкът Видео: Euronews Bulgaria

ДАНС трябва да ни осветли на руското влияние на руското хибридно влияние в Българската православна църква, коментира историкът

Ето какво сподели той в ефира на Euronews Bulgaria:

Българската държава изпада в казус. Свидетели сме, че тя не знае един толкова знаков имот, на пъпа на София, в чии ръце е. При това имот, който е свързан с чужда държава, която от февруари миналата година ни обяви за неприятелска държава. Вие разбирате ли в каква държава живеем?

Не е нормално прокуратурата тепърва да започва да изисква документи от различни институции, които би следвало да знаят като например Светия синод на Българската православна църква, Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет. Би следвало веднага, с едно натискане на копчето в базата данни, да знаят тази църква чия собственост е.

Изказването на прокуратурата, че предполага, че ДАНС превантивно са изгонили руските свещеници, които са били уличени първо в шпионаж в Македония, представяте ли си какъв скандал е това нещо? С какво право представителят на прокуратурата оценява дейността на ДАНС, при положение че не знаем какво има в доклада на ДАНС?

Неадекватността на нашите институции, може да ни вкара в не просто в скандал, а в един момент може да се окаже, че ние неправомерно, видите ли, сме изгонили хора, които всъщност работят срещу нашия национален интерес.

Съдейки по реакцията на български митрополити, смятам че ДАНС трябва да ни осветли - ако не с имена, поне с факти - за нивото на руското хибридно влияние в Българската православна църква.

Заключването на Руската църква не може да стане без съгласието на българския патриарх, а струва ми се, той не е питан. Т.е. едностранчиво руският посланик Елеонора Митрофанова заключи тази църква, или се разпореди тя да бъде заключена.

Тази църква, формално погледнато не е осквернена, за да бъде заключена до нейното освещаване, т.е. в нея може да се служи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    ИмеТо
    А, тоя си плещеше срещу Русия и нейната роля в православието още докато се подвизаваше е БНТ. Беше въпрос на време и той да "излае" нещо...
  • 4
    3
    Само Минавам
    От правна гледна точка Богомил Бонев, го е описал мого точно: Група йористи оспорват констативен нотариален акт пред прокуратурата. Ако има акъл някой в прокуратурата, ще им обясни, че такъв акт се оспорва пред съда по исков ред. И дежурният отговор е, че става дума за гражданско правен въпрос. Само съдът, с влязло в сила решение, което има сила на пресъдено нещо, може да отмени констативен нотариален акт. За правото на иск е необходимо наличието на правен интерес. Това ще е първият проблем на йористите. Те не са собственици. Вторият е, че важи в пълна сила придобивната давност от 10 г., стига да са плащани данъци. В последното няма съмнение. Необходимо е собственикът да се позове на него. Има и един 5 годишен преклузивен срок. Тече от момента на узнаването и по този въпрос може да се спори. Ако титуляр на такъв иск са не тези, разбира се, а държавата, то тя няма как да не знае, че има нотариален акт от 1997 г. Това е, леваци, ползвайте си прокуратурата като бърсалка, но внимавайте с руснаците! И уважавайте закона, който смело газите!
  • 5
    2
    Данчо-ментата и компания
    Хахавелник.
  • 10
    1
    Георги
    Поредният нечестив "интелектуалец".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари