Отборът на ценовското училище се класира за областния кръг на национално състезание

1

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ демонстрираха отлична теоретична подготовка

Отборът на ОУ „Христо Ботев“ ще представи Община Ценово в областния кръг на националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и аварии“. Ценовските ученици станаха първенци в общинския кръг от надпреварата. Участниците от четирите учебни заведения трябваше да решат тест като отговорят на 30 въпроса в рамките на половин час.

Учениците трябва да покажат знания за действие в извънредни ситуации. По този начин участниците представят възможностите за превенция на риска, активна гражданска позиция и опазване на природната среда. Въпросите са свързани с оказване на първа долекарска помощ, действия в извънредни ситуации и реакция при бедствия и гасене на пожари. Особено внимание се обръща на действията на гражданите при земетресение, което е изключително актуална тема“, коментира старши инспектор Ивелин Димитров – началник на група „Превантивен контрол и превантивна дейност“ към РД ПБЗН в Русе. Заедно с него знанията на учениците бяха оценявани от инсп. Елка Нейкова и инсп. Мая Цеперска. Всички въпроса в тестовете са изучавани по „Гражданска защита“ в часовете на класния ръководител.

Фаворит в състезанието за поредна година се оказа отборът на ценовското училище. Четиримата представители демонстрираха отлична теоретична подготовка при решаването на теста. От 100 възможни точки те успяха да съберат 86. С минимална разлика на второ място се класираха участниците от Новград. На трета позиция остана отборът на Караманово. С най-добро индивидуално постижение се поздрави Радостин Анчев от Караманово.

В края на състезанието ст. инсп. Димитров сподели, че състезанието в Ценово е преминало на високо ниво, а участниците са показали най-добри знания. Победителите в общинските формати на състезанието ще премерят сили на областно ниво на 3 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Той
    Пожарникарка на годината (70г.)(ГЕРБ) е от същото село-община.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари