От Варненската митрополия си джиткат с "Нисан" GTR

0

Вдигащият 315 км/ч „Нисан“ GTR с табела на Варненската и Великопреславска митрополия отново се появи на снимки в социалните мрежи, след като преди половин година от епархията се наложи да излизат с официална позиция, че не притежават автомобила, познат от филма „Бързи и яростни”.

Новата снимка, споделена от потребителя _gradinko в „Туитър” не може да бъде точно датирана, но видимо не е направена през зимата.

Това показва, че ако действително има злоупотреба с името на митрополията, не са били предприети мерки за прекратяването й или те не са дали резултат, съобщава Бтв.

Преди години, по времето на удавилия се митрополит Кирил, епархията беше в центъра на общественото внимание заради луксозния „Линкълн MKZ Хибрид“, на който се возеше духовникът.

На фона на новата поява на „богоугодния” спортен автомобил, Светият Синод даде повод за негативни коментари в социалните мрежи, след като обяви всички църкви, освен православната, за „ереси и разколи”.

Това е станало при утвърждаването на позиция по документа „Отношението на Православната църква с останалия християнски свят”, който ще бъде обсъждан на Великия и Свят Събор на Православната църква в Крит през юни.

Освен Светата Православна църква не съществуват други църкви, а единствено ереси и разколи, и да се наричат последните „църкви” е богословски, догматически и канонически напълно погрешно”, подчертават от синода. Поради това и всички извън православието „трябва първо да се върнат в православната вяра и окажат послушание към светата Църква”.

От официалното съобщение се разбира, че решението е взето единодушно от присъстващите (сред които – и патриарх Неофит), а обсъждането е по инициатива на Ловчанския митрополит Гавриил и на Пловдивския митрополит Николай.

То идва на фона на призивите за диалог между християнските църкви по света и отварянето на Ватикана към модерността, започнало още по времето на Йоан Павел II.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари