От УМБАЛ „Канев“ разясниха пътя на пациентите пред Спешно отделение

4
Два монитора и информационни табла във фоайето пред отделението разясняват на чакащите какво им предстои и дали случаят им действително е спешен
Два монитора и информационни табла във фоайето пред отделението разясняват на чакащите какво им предстои и дали случаят им действително е спешен Видео: Русе Медиа

Два монитора и информационни табла във фоайето пред отделението разясняват на чакащите какво им предстои и дали случаят им действително е спешен

Нова информационна среда представя пътя на пациента, който той трябва да измине от влизане в Мултипрофилното спешно отделение в УМБАЛ „Канев“-Русе до хоспитализация или насочване към личен лекар и специалист. Два монитора и информационни табла във фоайето пред отделението разясняват на чакащите какво им предстои и дали случаят им действително е спешен, обясни д-р Пламена Огнянова от Спешното отделение, предаде Русе Медиа.

„При всяко едно спешно състояние ние сме на линия да ги посрещнем, приемем, да окажем помощ в зависимост от спешността на състоянието. Ако заболяването им влиза в код червено, ще бъдат приети, обслужени, настанени в съответните интензивни отделения, болнични отделения или насочеии към амбулаторни условия

Всеки пациент смята себе си за спешен с неговата болка, но тези табла са сложени, за да са информирани хората тяхното състояние в коя категория на спешност попада, тъй като тези категории от стандарта за спешност не са общодостъпни. Да могат хората, докато изчакват, да се информират колко е спешно тяхното състояние“, каза още д-р Огнянова.

Какъв е кодът на спешност се определя от медицинското лице, което посреща пациентите. Така може да се наложи някои да изчакат, тъй като с предимство са по-спешните пациенти в по-тежко състояние.

Пътят на пациента е следният – оплаквания, кратка анамнеза с медицинско лице, т.нар. триаж на вратата, определяне на спешността от медицинското лице, постъпване в спешно, преглед от дежурен лекар от спешно според оплаквания хирургични, ортопедични, терапевтични, назначаване на образни, клинико-лабораторни изследвания, получаване на резултати, сглобка на оплакванията с получените резултати и преценка какъв ще е по-нататъшният път на пациента – към отделение или към дома“, коментира д-р Пламена Огнянова. Всичко това изисква определено време, тъй като се чакат резултатите от изследванията, и затова хората трябва да се търпеливи.

От УМБАЛ “Канев“ се надяват, че новата информационна среда ще подобри комуникацията между лекарите и пациентите, а когато хората са по-информирани, ще бъдат и по-спокойни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Ивета
    Ако две не виждаш, умираш - не разбрах кога ще се чете по тези табели? На българите викат, обиждат, държат троснато, надменно. Обаче, като видят римляните и са много внимателни и стриктни. Все пак страха от кютек е по- силен и разните им там римски адвокати, които съветват главните римляни. Не, ли?
  • 5
    5
    Атанас
    Поредната бюрократична простотия.По - добре е да се работи наистина като спешно отделение , а не като кафене.Пред което хората чакат с часове и я оцелеят , я не.
  • 7
    4
    Iva
    Колко удобно! Сега ще започне едно отказване... То таблата не лекуват! Същите лекари дето ни връщат, те ще работят. Чакаш, чакаш и се побъркваш. Канев дано не вижда за какво си е давал парите.
  • 22
    3
    Моето име
    Таблото е действително добро решение. За съжаление индивидите, които пристигат на шумни миризливи тумби, придружавайки "пациент" с хрема в 3 през нощта в неделя, обикновено не могат да четат.
  • 8
    2
    хехех
    Някои хора са като малките деца, цял живот не могат да научат правилата, и все някой им е виновен, и все сърдити.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари