Спешното отделение не е толкова "СПЕШНО"

6
Една история за медици с черни дрехи в Русе
Една история за медици с черни дрехи в Русе

Спешното отделение се оказва, че не толкова "спешно" и хората са принудени да чакат с часове.

Валентин Русев се свърза с редакцията на Dunavmost, за да ни разкаже своите неволи в болницата в Русе.

Г-н Русев е меко казано разочарован от начина на работа в така нареченото "Спешно отделение" и иска да даде гласност на това, което му се е случило.

Представяме ви историята на Валентин Русев:

Здравейте приятели, дано тази случка стигне до г-н министъра на Здравеопазването, дай боже и до министър председателя на РБ.

Искам да разкажа за една история с участието на ЦСМП (Център за спешна медицинска помощ) - Русе.

Участват потърпевша, придружител, екип на ЦСМП - Русе и Спешно отделение - Русе.

На 6 февруари към 18:30 часа потърпевшата, по незнайни пътища господни, си заклещва един пръст от лявата ръка в багажника на автомобил. Придружителят пристига на мястои прави неуспешни опити да отвори злополучния багажник, след което пристига екип на Спешна помощ и екип на Пожарна безопасност. Благодарение на професионализма на екипа на пожарникарите, злополучният пръст на потърпевшата е освободен, след което е откарана от автомобил на Спешна помощ в Спешно отделение в Русе. Придружителят също пристига в Спешното.

Медицинско лице от ЦСМП (лекар, може би фелдшер) представя потърпевшата в Ортопедично отделение(така пише на вратата). Медицинското лице от ЦСМП обяснява на придружителя, че в момента се извършва смяна на... екипите. Трябва да изчакаме. Добре, чакаме...(намираме се в спешното отделение!).

Придружителят влиза в приемното помещение на Ортопедичното отделение на Спешното отделение на болницата в Русе. В приемното помещение, служителка, облечена с черна блуза и черен панталон, без никакви определящи елементи по себе си, работи с клавиатурата на компютър. След около 10 минути (вече са минали 35 минути от инцидента), приемащата задава питане на потърпевшата за ЕГН. Записва с химикал в дневник и започва да го въвежда в системата. След няколко неуспешни опита, обяснява, че сега идва на работа и трябва да смени паролата, но компютъра нещо забива и трябва време. Вече са минали 40 минути от пристигане в СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ. 

При въпрос на придружителя, дали това е СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ, служителката с черните дрехи отговори: "Да, и ако искате да знаете, на запад се чака с дни и си записваш час!"

Системата най-накрая прие паролата, компютърът заработи и потърпевшата получи талон за рентгенова снимка. Браво! Снимката отне още 5 минути. Браво! Потърпевшата се връща в чакалнята на СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ и чака да я извикат. Минава 1 час от инцидента. Служителката с черните дрехи обяснява, че дежурният лекат в момента е на визитация и когато приключи ще приеме потърпевшата.

Минава около час и половина от инцидента. След дълго чакане в чакалнята, вратата се отваря и служителката в черно извиква потърпевшата, за да и обясни, че няма счупване и я праща да си ходи вкъщи, да си ОБРАБОТИ сама травмираното място с риванол. 

Потърпевшата моли служителката с черните дрехи поне тази вечер травмата да бъде обработена тук. Служителката в черно беше благосклонна: "Добре, влезте!".

И така приятели, след около час и четиридесет минути, потърпевшата беше изпратена поживо-поздраво от СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ на болницата в Русе.

Егати СПЕШНАТА ПОМОЩ би казал... Благодаря ви!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари