От ПП-ДБ са склонни да изслушат всички гледни точки за бюджета

2
Това каза пред журналисти депутатът Венко Сабрутев
Това каза пред журналисти депутатът Венко Сабрутев Снимка: Venko Sabrutev / Facebook

Това каза пред журналисти депутатът Венко Сабрутев

"По време на обсъждането на държавния бюджет сме склонни да изслушаме всички гледни точки, включително и на колегите от ГЕРБ."

Това каза пред журналисти депутатът от ПП - ДБ Венко Сабрутев, предаде БНТ.

"Искрено се надяваме обаче, че няма да тръгнат в посока ключовите политики, които са заложени в държавния бюджет, а именно повишаване на стандарта на живот на хората в България, повишаването на пенсиите, вдигането на минималната работна заплата, рекордната капиталова програма, която сме заложили, допълнителните средства заложени за здравеопазване и образование", каза още той.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че този път ПП-ДБ ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета.

"Бюджетът да се върне и преработи", постави условие Борисов и прие позицията на депутатите - няма да подкрепят финансите на държавата за догодина, ако в него не са разписани приоритетите на ГЕРБ - конкретно какви пари за кои места и кои инфраструктурни проекти ще отидат.

Малко след това във Благоевград лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви, че от движението ще подкрепят бюджета, единствено ако в него бъдат вписани изрично приоритетните проекти на всяка една община така, че да се повиши чувствително стандарта на живот на хората в населените места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари