От МОН провериха дали в сутиена нямам записващо устройство

0
Бях подложена на психически тормоз на втората матура, споделя зрелостничка от Сапарева Баня
Бях подложена на психически тормоз на втората матура, споделя зрелостничка от Сапарева Баня

Зрелостничка от ПГ по туризъм в Сапарева баня е накарана от квесторите на матурата да си вдигне блузата, за да видят дали няма в сутиена записващо устройство.

Скандалната ситуация се коментира усилено от ученици и учители, пише Struma.bg

Малко преди момичето да замине на абитуриентския си бал е открита за коментар. Ето какво споделя тя:

„Бях подложена на психически тормоз на втората матура. По време на изпита по биология в стаята имаше представителка на Министерството на образованието. Тя се усъмни, че в сутиена съм сложила телефон и преписвам тя, и квесторите непрекъснато кръжаха около мен, заставаха зад мен или до мен и ме наблюдаваха под лупа, чувствах се унизена и потисната по време на целия изпит.

Аз бях чела и не се притеснявах за изпита, нямах никакви приспособления за преписване. След като предадох написаното от мен, 5-има квестори и представителката на МОН ме отведоха в учителската стая и ме накараха да си вдигна блузата догоре, за да се уверят, че в сутиена нямам никакво устройство за преписване. Почувствах се отвратително, като че ли бях престъпник.

Побързах да изляза от учителската стая. Не зная с какво съм предизвикала съмнение у експертката от МОН, която явно е предала съмненията си и върху квесторите, но постъпката им е грозна и не отговаря на ранга им, никой не помисли как се чувствам аз. Често възрастните казват, че младите хора не са възпитани и се държат лошо. Та ние гледаме и се учим от възрастните“, с възмущение разказа Д. Георгиева, която преглътна обидата и отиде на бала със съучениците си.

Животът е пред мен. Предпочитам да гледам напред и дано да ми предстоят положителни емоции“, опита се да си даде сама кураж абитуриентката на тръгване за бала в Боровец. Тя беше придружена от приятеля си Жоро.

Репортер на медията е открил по телефона директорката на училището в Сапарева баня Емилия Гелева и я е попитал за скандалната ситуация.

Аз не съм присъствала на матурата. И до мен стигнаха такива слухове. Проверявам случая. Квесторите по време на изпита са били колеги от Дупница“, заяви директорката Е. Гелева.

Запознати с правилата разкриха, че случаят в Сапарева баня е скандален. Никой няма право да унижава така учениците, постъпката на представителката на МОН и на квесторите е осъдителна. Появиха се коментари, че същата представителка на МОН повторила „номера“ със зрелостничката от Сапарева баня и на матурата в Кочериново.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари