От минус 5 до плюс 25 градуса ни чакат през март

0
През второто десетдневие на март се очаква температурите да бъдат по-високи от обичайните
През второто десетдневие на март се очаква температурите да бъдат по-високи от обичайните

Средната месечна температура се очаква да бъде над нормата за месеца

Най-ниските температури през март у нас ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а най-високите - между 20 и 25 градуса. Това съобщи Анастасия Кирилова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде БТА.

Средната месечна температура се очаква да бъде над нормата за месеца. В Северна България и по високите полета тя ще е между 5 и 7 градуса, по Черноморието и в Южна България – между 6 и 9 градуса, а в планините – между минус 8 и минус 2 градуса.

През първите дни от месеца температурите ще са по-високи от обичайните. Ще преобладава облачно време, на места, главно в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, а в планините над 1800-2000 метра - от сняг. В източните райони ще има мъгла или ниска слоеста облачност и там дневните температури ще остават най-ниски.

По-значителни разкъсвания и намаления на облачността се очакват към 3-4 март.

Към средата на първото десетдневие ще има значителна облачност и валежи от дъжд на повече места в страната. Температурите ще се понижат и ще се доближат до климатичните норми. Повишава се вероятността за валежи от сняг в ниските планински райони и на места в Северна България.

През второто десетдневие на март се очаква температурите да бъдат по-високи от обичайните.

И третото десетдневие се очаква да започне с повече слънчеви часове в по-голямата част от страната, а около средата и до края на периода изгледите са за предимно облачно време, с чести валежи от дъжд и с температури около и по-високи от обичайните за края на март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари