От КРИБ - Русе са против вдигането на минималната заплата през тази година

0
850 лева минимална заплата няма да подобри състоянието на бедните хора, смята Милка Трифонова
850 лева минимална заплата няма да подобри състоянието на бедните хора, смята Милка Трифонова Видео: Кис 13

850 лева минимална заплата няма да подобри състоянието на бедните хора, смята Милка Трифонова

Минималната заплата трябва да се задържи на това ниво, което е в момента, за да може бизнесът да си поеме малко въздух.

Това смята председателят на регионалната структура на КРИБ в Русе Милка Трифонова, по отношение на исканията на синдикатите в проекта за бюджет да се заложи 850 лева минимално трудово възнаграждение още през тази година, предаде телевизия КИС 13.

Според нея ако се вдигне минималният размер на работната заплата, това ще окаже голям натиск върху бизнеса, който и без друго е засегнат от инфлацията и нестабилната икономическа среда.

Милка Трифонова коментира и предложението да се въведе подоходен корпоративен данък с две ставки от 10 и 15%, в зависимост от големината на предприятието, или да се вдигне за всички на 15%.

От КРИБ настояват също да се направи анализ на състоянието на осигурителната система за преодоляване на дефицит от близо 10 милиарда лева.

Припомняме, че проектът на бюджет на Държавното обществено осигуряване предвижда увеличение на пенсиите с 12% от 1 юли тази година, което ще увеличи разходите с близо 3,7 милиарда лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    16
    русенец
    ало, буля Милка да се прибира в Две могили да си върти алъш вериша. Световно неизвестна селска търговка тръгнала да дава акъл. Смятай какъв ни е бизнеса, след като една женица от село е ръководител на "бизнес" организация в града ни. Това, че е общински съветник, да му мислят двемогилчани, това си е техен проблем какво хора с какъв потенциал избират. Ама да се пръждосва от Русе. а и нека се замисли политическата сила, която а е издигнала за общински съветник, дали трябва да залага на такъв куц кон.
  • 4
    15
    Русенец
    Депутатите, министрите, общинарите и кметовете трябва да осъмват всяка сутрин с тълпа протестиращи под балконите им. Докато не стане това, няма да има оправия.
  • 5
    14
    Русенец
    Ако бизнесът иска въздух, да реве на дупетатите, да наложат сериозни акцизи на вносните конкурентни стоки, а не да дерат онези, които им работят. Анадъмну? Заслужавате да ви избяга целият персонал. Как не ви е срам!
  • 10
    13
    Русенец
    Бизнесът малко ли въздух си пое от факта, че си удвои цените на стоки и услуги заради горивата, когато минаха 3,50 лв, а днес, когато горивата са пак на 2,50 цените на стоките и услугите не се върнаха, а си седят високи? Малко ли му е този въздух на бизнеса, питам? Бизнес, който не може да изкарва пари, фалира. Прост пазарен принцип. Нали искахте пазарна икономика?
  • 8
    12
    Русенец
    Ако бизнесът иска да си поеме въздух, вместо да пести от работническия залък, може жената на шефа да кара само едно Бентли, а Майбаха да е за догодина. Или да почнем да им бачкаме ангария, че да си поемат яко въздух, а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари