От картинг пистата в Русе до 3 победи в GT4 сериите!

0

От картинг пистата в Русе до 3 победи в GT4 сериите.

Горе-долу така може да се рамкира пътят на състезателя на първия български суперавтомобил Росен Даскалов до този момент, пише "Телеграф".

Колата, изработена от русенеца се казва Sin Car и през юли бе класирана на първо място в аматьорския клас на GT4 в Словакия, пилотирана от дебютанта Иван Влъчков, взет директно от картинг пистата.

Младият пилот показа своя потенциал зад волана на Sin R1 GT4 още в квалификационните сесии и зае 1-ва позиция в стартовата решетка във втората надпревара. Въпреки конкуренцията  и факта, че първата му среща с автомобила бе едва няколко дни по-рано, Влъчков майсторски се пребори и спечели титлата в своя клас. Той завърши втори, но след наказание за отбора на "Мазерати" бе класиран на първа позиция.

Предишния месец Sin R1 GT4 отново е на първо място на пистата "Ред Бул Ринг" в Австрия, но зад волана е румънски пилот. Тимът има още 4 втори и още толкова трети места.

Иван Влъчков е спокоен и хладнокръвен като Кими Райконен", заяви шефът на тима "София Кар Моторспорт" Росен Даскалов на пресконференцията след състезанието. Описва го като неподатлив на адреналин и предстартова треска. "Суперщастлив съм", коментира Росен. "Познавам Иван от картинга и съм го виждал как кара. Гледах го и на писта "Русе" тази година и се убедих във възможностите му. Исках да има български пилот в нашия тим. Досега в него караха германци и румънци. Влъчков слуша това, което му се казва и не прави нещата на своя глава, затова успя.

Според Росен пилотът е използвал 75-80% от възможностите на колата. "А тя позволява много по-висока скорост в завоите, благодарение на това, че просветът й над пистата е едва 60мм. Поршето е много по-високо и затова в един и същ завой нашата кола бе с 16км/ч по-бърза от него. Представяте ли си какво означава това?", сподели още Даскалов.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари