От догодина работодателите ще плащат само първите два дни от болничния

0
Това предвижда Бюджет 2024
Това предвижда Бюджет 2024 Снимка: БГНЕС

Това предвижда Бюджет 2024

От догодина работодателите ще плащат само първите два дни от болничния. Това е една от мерките, върху които управляващите работят за Бюджет 2024 година, обяви финансовият министър Асен Василев на заседанието на Тристранния съвет за сътрудничество. Социалните партньори обсъждат параметрите на тазгодишната финансова рамка, информира БНР.

Министър Асен Василев фокусира малка част от изказването си върху тазгодишния бюджет, а именно – на изравняването на втората година от майчинството с минималната работна заплата – т.е. 780 лева. По-голям акцент постави върху Бюджет 2024-та:

"Едната мярка, около която има политически консенсус, е за намаляване на болничните, които се заплащат от работодателите от 3 дни на 2 дни, което да се случи от 1 януари 2024 г."

От миналата година се събира информация за реалните доходи на хората, а не само облагаемите. Върху нея ще се базират сметките за догодина:

"От 2024 г. ще имаме възможност тази помощ да бъде по-таргетирана, съответно да бъде по-адекватна и по-голяма, тъй като ще имаме информационната база, върху която да стъпим, за да може да това да се случи".

Пенсионерите, чиито пенсии са под линията на бедност догодина, ще бъде направено през социалното подпомагане, а не през общественото осигуряване, каза още Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    тоди
    И ПАК ЗА ЧАСТНИКА ПЕЧАЛБА.....НИЕ С ДАНЪЦИТЕ ЩЕ ГО ПЛАЩАМЕ ПАК ТОЯ ДЕН!
  • 2
    1
    Русенец
    Те еба в изцъкления дебел педал! Боклук долен! Дано като те ровят да те хвърлят в общ гроб национален предател
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари