От БСП предлагат да има две тарифи за водата

0
От партията призовават и за водни помощи за социално слабите групи хора
От партията призовават и за водни помощи за социално слабите групи хора

От партията призовават и за водни помощи за социално слабите групи хора

БСП счита, че трябва по възможно най-бързия начин да се вземат мерки за намаляване цената на водата. Много хора изнемогват от непосилните цени. Водата не е привилегия и тя трябва да е достъпна до всеки един български гражданин.

Ние настояваме за изслушване на Министерството на регионалното развитие и на ръководството на ВиК холдинга, за да се изясни какво точно се случва в сектора.

Предлагаме реформа в две посоки. На първо място - трябва да бъдат въведени веднага две тарифи за водата до и над определени кубици. Защото за тези, които пълнят своя басейн, цената трябва да е една, а за тези, които я ползват само за пиене и пестеливо - за къпане - друга.

На второ място - да има водни помощи за социално слабите групи хора, както има в Европа и така както има енергийни помощи.

БСП иска да се разбере кой е виновен за безобразията в този сектор в последните 10 години и да понесе своята отговорност. Ключово важно е да започне цялостно разглеждане и обновяване на системата, като се започне от язовирите, ВиК сектора, остарелите и неподновени с десетилетия тръбопроводи, пречиствателни станции и напоителни системи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари