От БЛС настояват за масово въвеждане на еднодневни хоспитализации

1
От Лекарският съюз искат и 25% увеличение на цените на клиничните пътеки
От Лекарският съюз искат и 25% увеличение на цените на клиничните пътеки

От Лекарският съюз искат и 25% увеличение на цените на клиничните пътеки

За масово въвеждане на еднодневните хоспитализации и за 25% увеличение на цените на клиничните пътеки настояват от Българския лекарски съюз.

"Един от примерите за по-ефективно използване на средствата за болнично лечение е масово въвеждане на еднодневната хоспитализация за пациенти. Знаем, че за щастие 80% от заболяванията не се нуждаят от пролежавания, достатъчно е да се извърши процедурата или изследването и целта се постига в един ден. Това е правилният път - висококвалифицирана помощ в рамките на един ден", каза в "Денят започва" по БНТ д-р Иван Маджаров - председател на Българския лекарски съюз.

"Тази година през бюджета на НЗОК в болнична помощ ще бъдат изплатени повече в сравнение с 2023 г. 460 млн. лева по бюджет и още 168 млн. лева към края на годината, които ни се полагат от резерва на касата. Въпросът е как тези пари ще достигнат до болниците, дали през повече пациенти или през повишение на цените."

Според Маджаров болниците в страната са в различно финансово състояние, но "общата картинка е трагична от гледна точка на заплащането на труда на медицинските специалисти - лекари и сестри".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Ебени
    Като не ти изнася отивай касиерка в Кауфланд! Анадънму?
  • -2
    1
    BENI
    А ние санитарите сме обречени на минимална работна заплата... Ние не сме хора... даже и купони не ни дават.Срам и позор тук в BG...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари