Освободиха от работа пратените в "престой" журналисти от NOVA

3
Телевизията се раздели с Мира Иванова, Галя Щърбева, Мария Йотова, Живко Константинов
Телевизията се раздели с Мира Иванова, Галя Щърбева, Мария Йотова, Живко Константинов

На няколко от знаковите лица на Нова телевизия, както и репортери, оператори и монтажисти, които бяха пратени в т.нар. престой заради коронавируса, е било съобщено в понеделник, че са освободени от работа, научихме от Клуб Z.

В средата на април временно свалени от ефир бяха четирима души от екипа на съботно-неделния сутрешен блок, начело с водещата Мира Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики. Освободена бе и продуцентката на блока Станимира Иванова. Петият бе репортерът от новините Живко Константинов. В "престой" бяха и двама оператори, и един монтажист. Всички те сега са освободени.

За раздялата с Нова потвърдиха пред Клуб Z част от самите журналисти, но без да дадат подробности. Някои - като Галя Щърбева и Живко Константинов обявиха това и в социалните мрежи.

Пред медията от ръководството на медията коментираха тогава, че това е временна мярка по закона за извънредното положение, която в случая позволява "рокада" в екипите - работа с намален капацитет. "Престоят" от 15 дни е платен и е извън годишния платен отпуск. След изтичането на тези дни с журналистите ще се водят разговори, за да се прецени остават ли в медията и ако да - при какви условия, обясниха тогава оттам.

Медията опитва да се свърже сега с генералният директор "Информация" Ива Стоянова, но засега безуспешно.

Неофициално, в Нова се говори за нова вълна на съкращения, мотивирана с кризата, породена и от свитите рекламни бюджети, и от липсата на приходите от "Национална лотария", след като дейността й бе монополизирана от държавния спортен тотализатор чрез промени в закона, а рекламите й - съответно спрени.

През изминалата година по една или друга причина Нова напуснаха или бяха освободени десетки журналисти, водещи и продуценти - Анна Цолова, Валерия Чанкова, Мария Милкова, Калина Влайкова, Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Елена Гюрова, Глория Николова, Генка Шикерова, Марин Николов, Миролюба Бенатова. Лора Крумова, Валдес Радев и др.

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Как кръстихте децата? - Едното на дядо му Деню - Денис, а другото на дядо му Пеню...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари