Оставям Левски!

0
Както е известно, собственикът на Левски влезе в последните дни в конфронтация с Националния клуб на привържениците и Тръста
Както е известно, собственикът на Левски влезе в последните дни в конфронтация с Националния клуб на привържениците и Тръста Снимка: БГНЕС

Собственикът на "Левски" Спас Русев реши окончателно това, което каза, че обмисля още вчера - да напусне клуба. 

"Оставям "Левски" на феновете. Нека Националният клуб на привържениците и тръст "Синя България" да се разберат как да си разпределят акциите", обяви Спас Русев пред БНТ.

Както е известно, собственикът на Левски влезе в последните дни в конфронтация с Националния клуб на привържениците и Тръста.

В понеделник от "Синя България" напуснаха по-рано общото събрание на "Левски", обявявайки го за фарс, тъй като собственикът не иска да се коментират решенията преди тяхното гласуване, а във вторник от НКП обявиха, че прекратяват всякакви взаимоотношения с ръководството.

Припомняме, че Русев стана собственик на Левски на 31 август 2016 година, след като получи акциите от предишните собственици - Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов.

На общото събрание на 20 февруари стана ясно, че дълговете към онзи момент са били 24,7 млн. лв., а към 31 януари 2017 г. са 18,3. Това стана благодарение на новия рекламен договор с Vivacom. Очаква се споразуменията за финансова подкрепа от телекомуникационната компания да останат, въпреки оттеглянето на Спас Русев.

С него от Надзорния съвет на "Левски" си тръгва и синът му Евгени Русев. "Излизаме от "Левски", обяви той пред Sportal, добавяйки, че с баща му са категорични в решението си.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари