"Оставка" и "Бойко вън!" скандират протестиращите пред Министерския съвет

3

Поредна вечер на протест срещу властта в София. Хората са пред централния вход на сградата на Министерския съвет. Движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" е спряно, предава БНР

Чуват се мощни скандирания "оставка" и "Бойко вън!". Площадът се оглася от вувузели, от тъпаните и от свирките на множеството.

Тази вечер мотото е "Доверие сме ние - мафията вън!"

13-та вечер на протести в столицата. Очаква се, както и в предходни вечери, след като се съберат тук на площада, хората да проведат шествие по централни столични булеварди.

Какво ги мотивира за 13-и пореден път:

"Аз също съм се върнала преди няколко години в България с огромната надежда и обещание, че промяна има, но разочарованието е голямо".

"Днес парламентът направи така, че правителството оцеля, а това е нормално, защото БСП им иска оставката, аз не искам БСП да им иска оставката, искам народа да им иска оставката. Първо трябва да се направи една лустрация, да се изчистят всичките партии от бивши ДС, БКП и така нататък и да се подберат читави хора с образование, интелект и с чувство за справедливост".

Продължават антиправителствените протести освен в София и в редица други градове на страната - Бургас, Русе, Добрич, Ямбол и Пазарджик.

За втора поредна вечер протестиращите в Бургас блокираха част от главен булевард. Близо 100 души участваха в шествието, което се събра пред сградата на Община Бургас и в посока жп гарата по „Булаир“ се отправи към Морската градина.

Протестиращите носеха плакати с надписи „Мафията вън от властта“, „Съд и затвор за виновните, върнете бъдещето на младите“, “29 млн. евро са срам“.

В шествието участваха хора на различни възрасти. Отново имаше представители на партия „Възраждане“, Средна европейска класа, ОЗБГ, движение „Антимафия“.

Освен оставките на правителството и главния прокурор недоволните искат и въвеждане на електронно гласуване и свикване на Велико народно събрание. Над 600 са вече участниците в подписката, в която се иска Общината да си върне пътя към т. нар. „Доганов сарай“ в парк "Росенец".

За поредна вечер жители на Добрич излязоха на протест с искане за оставка на правителството на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Присъстващите на протеста отново организираха шествие по пешеходната зона на Добрич до централата на ГЕРБ със скандиране за оставка и изчистване на страната ни от корупцията.

Според част от присъстващите на протеста основната им задача е да се опитат да осигурят по-добро бъдеще на децата на България.

Пореден ден на протест и в Русе обедини граждани с искания за оставките на правителството и главния прокурор. Гражданите на Русе бяха единодушни, че не приемат какъвто и да е бъдещ ремонт на кабинета, както обяви вицепремиерът Томислав Дончев. Те отново настояваха за пълна промяна на управлението.

Обещаният от управляващите ремонт на кабинета, няма да тушира напрежението в страната. Това заявиха протестиращите в десетия ден на протеста в Ямбол.

В Пазарджик около 30  души протестираха с искане оставката на  премиера Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев. За първа вечер към протестиращите се присъедини и група възрастни хора, които настояваха за по-високи пенсии.

9-ти ден на антиправителствен протест в Хасково ,който беше малоброен и премина без шествие. Демонстрантите обясниха липсата на повече хора с решението да пътуват за София, за да подкрепят столицата.

Площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив и тази вечер  се огласи от викове „оставка“. Участниците в демонстрацията бяха категорични , че ще продължат да настояват за оттеглянето на премиера и на главният прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари