Арестуваха мъж за отвличане на жена в Русе

0
29-годишният криминално проявен мъж извел насила бившата си приятелка и я натикал в кола
29-годишният криминално проявен мъж извел насила бившата си приятелка и я натикал в кола

Окръжен съд – Русе задържа обвиняем за отвличане.

Окръжен съдРусе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 29-годишния С. К., привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.142 ал.1 от НК – на 24.01.2020 г., в гр. Русе отвлякъл М. Б., като без нейното съгласие и сломявайки съпротивата й, насила я извел от жилище на нейна приятелка, вкарал я в автомобил и я отвел в желана от него посока. В съдебното заседание обвиняемият заяви, че е живял с пострадалата на семейни начала в продължение на 5 години, като често са се карали, разделяли и сдобрявали.

Съдът счете, че макар и на сравнително ранен етап до момента в хода на досъдебното производство са събрани гласни и писмени доказателства, от които може да се направи в достатъчна с оглед спецификата на настоящото производство степен обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние.

Съдът прие, че е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на С. К., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от трите му предходни осъждания и личността на обвиняемия - с трайно оформени и обективирани асоциални, вкл. престъпни навици, явяващи се в съчетание с липсата на имущество и трудови доходи, като очевидни криминогенни предпоставки. Освен това, деянието, за което му е повдигнато обвинение е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла на закона. За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от три до десет години.

Определението на Окръжен съдРусе, с което е взета по отношение на С. К. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари