Оставиха в ареста мъжа, обвинен за убийството на приятелката си в Омуртаг

0
21-годишната жена е пребита до смърт в условията на домашно насилие
21-годишната жена е пребита до смърт в условията на домашно насилие Снимка: Окръжен съд - Търговище

21-годишната жена е пребита до смърт в условията на домашно насилие

Окръжният съд в Търговище уважи искането на mрокуратурата в областния град и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Жертва на тежкото престъпление e млада жена на 21 години, с която обвиняемият живеел на семейни начала в град Омуртаг. В ранния следобед на 29 август 2023 година между двамата възникнал конфликт, който довел до физическа агресия спрямо младата жена. 28-годишният С.К. нанесъл жесток побой над нея, в резултат на който тя починала.

В хода на разследването по случая и събраните до момента факти станало ясно, че жената и друг път ставала жертва на домашно насилие, упражнявано от 28-годишния обвиняем.

Преди да бъде задържан под стража С.К. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от страна на Апелативен съд-Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари