Остър спор между Караянчева и Георги Свиленски в ефир

0
"Не можете да ми спрете микрофона тук, не сме в Народното събрание, г-жо Караянчева", избухна зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски
"Не можете да ми спрете микрофона тук, не сме в Народното събрание, г-жо Караянчева", избухна зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Видео: БНТ

Цвета Караянчева от ГЕРБ и Георги Свиленски  от БСП влязоха в остър словесен конфликт в ефира на БНТ

"Руската ваксина не е станала предизборно оръжие и не трябва да е предизборно оръжие", заяви в "Панорама" зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски. По думите му, управляващите са направили хаос на гърба на българските граждани и затова БСП е внесла предложение което настоява Народното събрание да задължи правителството да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина "Спутник V". Целта да се реши проблемът с недостиг на ваксини у нас.

"Когато правителството търпи абсолютен провал, катастрофа с ваксинационния процес. Правят някакви фази, започва да се ваксинира населението, отваря се някакъв "зелен коридор" преди 3 дни, всички хора ги нареждат на опашки пред болниците, след което се оказва, че няма ваксини", обясни Свиленски.

Задаваме въпроса кой упълномощи премиера от името на България да подкрепя ваксинационните паспорти, това българските граждани да бъдат ограничени, ако не бъдат ваксинирани, попита Свиленски.

"Премиерът задължава българските граждани с едно мнение и след това няма ваксини. Ето затова ние днес внесохме проект за решение", обясни Свиленски.

"Всяко свързване на ваксинацията с изборите мисля, че е несериозно. Всички ваксини, които са налични, трябва да бъдат употребени. Проблемът със забавените доставки не е само в България, проблем е на ЕС и в цял свят". Това заяви в "Панорама" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

По повод отбелязването на Националния празник на Република България Цвета Караянчева каза, че всяка година отива на Шипка, за да се преклони пред подвига на загиналите за свободата на България.

"Ако някой иска да чете слова, нека да го направи. Аз отивам да се преклоня, за мен не е важно какво ще кажа от върха на Шипка, за мен е важно какво правя, по какъв начин чувствам този празник и какво искам да кажа на хората със своето встъпване и преклонение. Не е най-важно дали ще се четат слова", каза Караянчева.

По думите ѝ след като епидемичната обстановка не позволява, не е необходимо "да се правят циркове, да се носят тонколони и да се доказва на някого нещо".

В заключение Цвета Караянчева каза, че не се притеснява да гледа хората в очите и мисли, че ще докаже това и на тези избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари