Остър недостиг на специалисти в РЗИ - Русе

0
В последните 15 години нито един млад лекар не е кандидатствал за работа заради ниските заплати и мизерни условия
В последните 15 години нито един млад лекар не е кандидатствал за работа заради ниските заплати и мизерни условия Видео: БНТ

Остър недостиг на медицински специалисти в Регионалната здравна инспекция в Русе.

В последните 15 години нито един млад лекар не е кандидатствал за работа заради ниските заплати. В момента незаетите места са 10.

Основният недостиг на лекари е в отдел Противоепидемичен контрол, въпреки че през последните 2 години има леко увеличение на заплатите. На последния конкурс не се е явил нито един кандидат, предава БНТ.

д-р Маргарита Николова - директор на РЗИ - Русе: Тъй като се касае за инфекциозни, заразни болести, извършват се епидемиологични проучвания. Към момента имаме 5 вакантни бройки, преди месец напусна една от инспекторките. Това затруднява изключително работата в отдел.

Затова Здравната инспекция е принудена да разчита на специалисти в пенсионна възраст като Капка Антонова.

Капка Антонова - главен инспектор: По образование съм ядрен физик със защитена специалност "Медицинска радиологична физика". Няма кадри. Заплатите са ниски, условията са доста мизерни…

Здравните инспектори в Русе обаче имат и още един проблем - от години чакат да се преместят в нова сграда и докато се намерят пари за преустройството ѝ, работят в бараки, които при дъжд текат, а през лятото са като парник. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари