Основни правила за гледане на ръка

0
Бъдещето на човек е изписано на дланта му
Бъдещето на човек е изписано на дланта му

“Хората могат и да прикриват истинската си същност, но рядко крият ръцете си”, пише експертката по хиромантия Алиса Хол. Хиромантията (от гръцки “хиро” – длан, и “мантия”- предсказване) е метод за гадаене и анализ на характера, основаващ се на линиите, формата, големината и особеностите на човешките длани.

Да се научите да виждате бъдещето на човек, изписано на дланта му, може и да ви отнеме повече време. Да разберете обаче какъв е характерът му, не е толкова трудно. Нужно е само да определите на кой елемeнт отговарят формата и големината на дланите му, като се съобразите и с дължината на пръстите.

Въздух

Въздушните длани са дълги и тънки. Изглеждат много елегантни и при мъжете, и при жените. Самата длан е суха. Често с дълги нокти. Според хидромантията източникът на енергията е разположен при китката. Оттам тя се разпростира през дланта, достига до пръстите, които я трансформират в действие. Затова дългите пръсти са и знак за буден ум, за стремеж към действие.

Хората с въздушни длани обичат да изучават себе си и не се ограничават само в една сфера. Те имат капацитета да запомнят голямо количество и то детайлна информация. Могат да се отегчат със задачи, които не предизвикват достатъчно мисленето им.

Въздухът се движи бързо, затова и хората с такива длани минават скоростно през живота - бързо мислят, бързо говорят, бързо се движат.

Огън

Хората с огнен елемент имат широка, щедра длан. Често почти с квадратна форма. Пръстите им са къси. Колкото по-широка е дланта, а пръстите по-къси, толкова по-вероятно е притежателят на такава ръка да е голям инат. По-късата длан говори за човек, който лесно се пали и действа прибързано, дори когато се налага да взема важни решения. Предимството на огнените хора е, че нерядко те раждат новите идеи, които внасят страст и плам при изпълнението дори на по-обикновени дейности. Недостатъкът им е, че ентусиазмът бързо им минава и могат да не доведат до край това, което вече са започнали. Докато идеята все още владее съзнанието им, те не се спират пред нищо. След това обаче могат внезапно да загубят интерес.

Огнените хора са много добри търговци, защото могат да убедят всеки в каквото пожелаят. Отлични оратори са и могат да омагьосват с харизмата си.

Вода

Водните длани са дълги като въздушните, но не са така сухи и това се усеща още при първото докосване. Докато някои хора наистина се изпотяват, влажността, която се усеща при тези длани, няма нищо общо с това. Дланите са меки и заоблени, с ясно изразени възглавнички, които говорят за по-голяма емоционалност. В основата и при върха си пръстите са по-розови. Формата на дланата наподобява сърце и в начина, по който се събират пръстите. Енергията на тази ръка е плавна и разливаща се като течението на река.

Много емоционални, водните хора имат и голямо сърце, много са състрадателни.

Но подобно на някои водни обитатели притежателите на такива длани трябва да си изградят нещо като черупка, която да ги предпазва от жестокостите на външния свят. В противен случай ще бъдат наранени много лесно.

Хората с водни длани лесно се повлияват и от теченията в живота - и положителните, и отрицателните. Много чувствителни, те могат да изпаднат в невротични състояния или депресии. Ако овладеят чувствата си обаче, те са идеалните приятели - винаги готови да ви изслушат и да помогнат.

Земя

Дори да не се занимавате с хиромантия, ще ви бъде лесно да ги разпознаете - това са хората с мечешки ръце. Дланите им са големи, широки и дълги. Пръстите са нито много дълги, нито много къси. И при тях дланите могат да са доста сухи. Земните ръце говорят за човек, който обича да осмисля случващото се. Често притежателите на такива длани са тихи, което обаче не означава, че са и срамежливи. Енергията им е като тази на планината - предлага стабилност и устойчивост. Земните хора действат по-бавно и не обичат промените. Държат нещата да са свършени добре. Тези хора са сръчни и дейностите, свързани с моделиране и изработване на разни неща, им се удават.

Земните хора не са много емоционални, а някои дори се гордеят с това. Определят се като прагматици, които не вярват на никакви свръхестествени неща.

Космос

Последният елемент е космически. Притежателите на такива ръце са надарени със способността да виждат невидимото. Космическите длани приличат на въздушните, но доведени до крайност - пръстите са много дълги, ноктите - също, както и самата длан. Обикновено именно формата и дължината на ноктите е това, което привлича погледа и прави впечатление.

Елементът, с който се свързват тези длани, отговаря на това, което в индуизма наричат “акаша” - основата и същността на всички неща в материалния свят; най-малкия физически елемент, създаден от астралния свят.

Космическите хора се интересуват от нематериалния свят. Размишляват, анализират и съзерцават. Акцентират на детайлите и предусещат посоката, в която ще поемат събитията. Те лесно осъществяват връзка с духовното.

Уловете енергията на планетите

Ръцете са важна част от тялото. Не само защото с тях може да посочите, вземете, задържите. С тях осъществявате и контакт с другите, когато се ръкувате с тях. Ръцете са важни и защото всеки пръст е проводник на вселенска енергия, която протича от Космоса към вас и от вас към откритото пространство.

Дясната ви ръка е свързана с мъжкото начало, а лявата се свързва с женското начало. Ето и няколко черти, които отговарят на всяка от тях:

Лявата:

- Интуиция

- Загриженост

- Артистичност

- Нежност

- Умереност

Дясната:

- Градивност

- Борбеност

- Сила

- Активност

- Упоритост

Всеки пръст се свързва с определена планета или звезда. Когато носите пръстен на него, вие може да се възползвате от благотворното й влияние или да си понесете последствията от деструктивната й енергия - зависи от това дали осъзнавате избора си и какъв пръстен и камък ще изберете.

Палец: Палецът не е под влиянието на определена планета, защото е е разположен между Венера и Марс. Той се асоциира с вашето его, волята и логиката. Често се представя и като Аз-а. Може да носите пръстен там, за да бъдете:

- по-уверени

- с по-силен характер

- да запазите индентичността си

- когато се отправяте на самостоятелно пътуване

Показалец: Намира се под влиянието на Юпитер - планетата на възможностите и разрастването. Може да носите пръстен там за:

- нови възможности

- финансови постъпления

- добро стечение на обстоятелствата

Несъзнателно поставен там, пръстенът може да говори за скрита агресия у притежателя си.

Среден: Свързва се със Сатурн - планета, която се приема за великия учител на Зодиака. Може да носите пръстен там, за да сте:

- верни на себе си

- не се отклонявате от пътя, по който сте поели

- възнадрадени за положените усилия

- непоколебими

Безименния: Свързва се със Слънцето. Това е начинът, по който ви виждат околните. Показва истинското ви Аз. Може да носите пръстен там за:

- канализирате енергията на сърцето

- създадете силна връзка с избранника си

- разберете чувствата си

Малкия: Свързва се с Меркурий - планетата на комуникацията, идеите и мисълта. Може да носите пръстен там, за да:

- получите вдъхновение и нови идеи

- по-ясна комуникация с околните

- бистър ум

Пръстените са начин да се свържете с енергията на определено космическо тяло, но ако е замесен и камък, трябва да бъдете много внимателни в избора му.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари