Осиновители поеха шефство над кея в Русе

0
Преди 2 години екозащитници я почистиха, засадиха нови растения и пребоядисаха пейки и детски площадки
Преди 2 години екозащитници я почистиха, засадиха нови растения и пребоядисаха пейки и детски площадки

Осиновители пазят крайбрежната алея по Дунава в Русе. Преди 2 години екозащитници я почистиха, засадиха нови растения и пребоядисаха пейки и детски площадки. Участниците в проекта "ОКей - да се погрижим за Русенския кей" поеха шефство над кея като любимо място за разходка. Местата, обозначени със специални табели на тяхно име, ги задължават да не спират с грижите.

Всеки доброволец получава за своите грижи "ековалута", наречена майтрейо /б.р.- приятелство от санскрит/. С нея те могат да ползват отстъпки в различни магазини или заведения, при посещения в ателиета по йога, бойни изкуства, народни танци, фотография и рисуване.

Русе ще се обърне към Дунава и ще усвои нови територии от реката с мащабен архитектурен проект. Това предвижда интегрираният план за градско възстановяване и развитие до 2020 г., уточниха от общината. Проектът предвижда крайбрежната алея да се разшири с терасовидна кейова стена, кръгово кръстовище и 2 яхтени пристанища.

Разработеният подробен устройствен план на крайбрежната зона предвижда да се обособят 3 района на въздействие в централната градска част и кея, квартал "Родина" и източна промишлена зона. Част от ул. "Славянска", която води към порт Русе, ще се превърне в пешеходна. В източната част на кея до зимовника за кораби ще се обособи плаж. Градът ще се отвори към Дунава и със спортна зона, която ще включва басейни, кортове, изкуствени стени за катерене и игрища за плажен волейбол.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари