Още през юни: Мъртво вълнение по Южното Черноморие

0
За това сигнализират спасители
За това сигнализират спасители Снимка: БГНЕС

За това сигнализират спасители

Мъртво вълнение се появи още през юни. За това сигнализират спасители по Южното Черноморие.

Дългогодишният старши спасител на плаж Крайморие Васил Алексиев казва, че винаги след бурно море идва мъртвото вълнение.

Не можем да кажем точно в определени моменти кога ще се появи, но ние трябва да сме готови да действаме във всяка една ситуация“, каза той пред bTV.

Освен флаговата сигнализация, спасителите предупреждават туристите на плажа за опасностите при къпане в морето. И съветват:

Да намерят начин в зависимост от течението в коя посока е, то предимно е север-юг, така че по-малко усилия, но запазването на самообладание, а не паника“, добави Васил Алексиев.

Трябва да бъдем много внимателни и трябва да спазваме инструкциите на спасителите. Всички трябва да бъдем много отговорни, защото това не е шега и с морето не бива да се шегуваме“, каза Светла Дюлгерова.

Правила за безопасност са въведени и при ползването на басейни в хотелите на морето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари