Още мерки срещу утежнения трафик на Дунав мост обсъдиха на среща

2
Ще бъде наложена забрана за спиране и престой на тежкотоварните автомобили  пред изходи на бензиностанции, гаражи и входове на обекти по цялото протежение на бул. „България“ от входа от посока София до гр. Мартен
Ще бъде наложена забрана за спиране и престой на тежкотоварните автомобили пред изходи на бензиностанции, гаражи и входове на обекти по цялото протежение на бул. „България“ от входа от посока София до гр. Мартен Снимка: Община Русе

Общинското ръководство обсъди мерките за облекчаване на тежкотоварния трафик с мартенчани и потърпевшите фирми

Зам.-кметът на Русе Димитър Недев и зам.-областният управител Людмил Христов разговаряха днес с кмета и жителите на гр. Мартен и фирмите от индустриална зона „Тегра“, потърпевши от засиления трафик към Дунав мост през последните дни. На срещата присъстваха и служители на ДАИ, както и г-жа Елка Недкова, която е представител на превозвачите, жител на Мартен и организатор на протести, съобщиха от общината. 

Зам.-кметът запозна присъстващите с набелязаните вчера съвместно с Пътна полиция мерки за недопускане на камиони над 10 тона във вътрешността на Русе. Димитър Недев подчерта, че в града ще бъдат допускани автомобили от индустрията само след предварително издаден пропуск от общината, съдържащ индивидуален маршрут за движение на всяко превозно средство.

С вертикална пътна маркировка ще бъде наложена и забрана за спиране и престой на тежкотоварните автомобили  пред изходи на бензиностанции, гаражи и входове на обекти по цялото протежение на бул. „България“ от входа от посока София до гр. Мартен.

Недев отправи предложение към зам.-областния управител Людмил Христов на държавно ниво да се търси вариант да бъдат командировани служители на ДАИ и Пътна полиция, които да подкрепят действащите в Русе екипи, контролиращи спазването на забраните. Той разясни на присъстващите и на какъв етап е общинският проект за изграждане на голям паркинг за над 700 камиона, с който се очаква ситуацията значително да се облекчи и да се генерират постъпления в местния бюджет.

За разрешаването на проблема всички присъстващи се обединиха около нуждата да се намали документооборотът и да се премахнат дублиращите се проверки от двете страни на границата с Румъния.

От срещата стана ясно още, че българската страна е готова да назначи служители на контролно-пропускателния пункт при фериботната връзка Русе  -Гюргево, която се очаква да заработи съвсем скоро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Коко
    Липсва организация създадена от мислещи !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари