Още една жена с коронавирус почина в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

За изминалото денонощие в област Русе е установен един единствен случай на COVID-19.

Става дума за лице от община Ветово. Във всички останали населени места от общините в региона няма заразени за последните 24 часа, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. През вчерашния ден няма излекувани. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14072-ма, а преболедувалите 12678. Активните случаи са 521. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 183-ма, като 43-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 115, от които пет са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 873, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 501 от тях са мъже, 372 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на десето място по заболеваемост в страната наравно с Кюстендил, Разград, Силистра и Шумен, като разликата между повечето области е едва от по един – два случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са четири области – Велико Търново, Видин, Враца и Стара Загора.

До момента в областта са извършени точно 32000 имунизации, като повторна доза са получили 12443 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари