Още един мъж с коронавирус почина в Русе

2
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

Малко над пет пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие.

Това показват данните на Регионалната здравна инспекция. Заразените за последните 24 часа с коронавирусна инфекция са петима, а излекуваните 32-ма. Двама от заболелите са от община Бяла. По един заразен има в Русе, Две могили и Сливо поле. Без заболели вчера са населените места от общините Борово, Ветово, Иваново и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13965, а преболедувалите 12455. Активните случаи са 647. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 227, като 47 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 165, от които девет са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 863, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 496 от тях са мъже, 367 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на девето място по заболеваемост в страната наравно с Враца, като разликата между повечето области е едва от по един – два случая. За изминалите 24 часа без нови случай са областите Ловеч, Стара Загора и Шумен.

До момента в областта са извършени 28219 имунизации, като при 10314 души имунизационният процес е напълно завършен. 98 души са получили втора доза, а други 63 първа за последните 24 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари